OFICINA JOVE DEL PRIORAT
Pl. de la Quartera, 1 
Falset 43730
dl a dv de 9h a 15h
977 83 01 19
Servicios

Garantía Juvenil

-Nou programa per a joves: Garantia Juvenil
Des de l’Oficina Jove del Priorat estem treballant en la implementació d’un dels programes de la Generalitat que s’anomena Garantia Juvenil, una iniciativa europea que pretén reduir l’atur dels joves d’entre 16 i 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.
La Garantia Juvenil és un programa que garanteix, principalment, una resposta als joves que s'han quedat fora del sistema educatiu i als que estan desocupats. L’objectiu és que formin part d’un programa que combina formació i treball i que permet practicar tot allò que el jove ha après i augmentar les seves possibilitats de trobar feina. Aquest programa inclou tots els joves, independentment  del seu nivell educatiu i/o formatiu i les mesures es concretaran, per a cada jove, en un període de temps aproximat de 4 mesos, a partir de la seva inscripció en el programa.
Des de l’Oficina Jove del Priorat, la persona impulsora dóna suport en el procediment d'inscripció i acompanya en tot moment els joves que estiguin inscrits al programa. A més, els ofereix atenció personalitzada i continuada, seguint l’itinerari que millor s’adapti a les necessitats i preferències de cadascú.
I, finalment, cal destacar que la persona impulsora es coordina, treballa i té el suport dels diferents agents socials i les institucions implicades de la comarca del Priorat per tal de realitzar una atenció integral a aquest jove. De la mateixa manera, comptà amb el privilegi d’estar envoltat de professionals en la inserció laboral, en emprenedoria, en orientació formativa, entre d’altres, que ajuden i faciliten aquesta feina.

Marc Vernet