OFICINA JOVE DEL MARESME
Plaça Miquel Biada, 5
Mataró 08301
De dilluns a divendres de 17h a 20h, dimecres de 10h a 14h i de 17h a 20h dissabtes de 9h a 14h
93 798 96 49
Servicios

Formació reglada

 

Tens dubtes sobre el teu futur acadèmic? Coneixes quins són les opcions que hi ha? Dóna un cop d'ull a l'oferta formativa que hi ha al web per conèixer què hi ha a la teva comarca!

 

Programes de Formació i Inserció (PFI),

Els programes de formació i inserció (PFI), que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d'entre 16 i 21 anys que han deixat l'educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L'objectiu dels PFI és proporcionar-los, d'una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l'altra, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

 

Educació Secundària Obligatòria (ESO)

Permet al jove consolidar la formació rebuda durant les etapes anteriors, per tal d'aconseguir la titulació de l'ESO. Aquesta titulació facilitarà l'accés a l'educació postobligatòria (Batxillerat o Formació Professional) o al món laboral.

 

Batxillerat  

És una etapa que els prepara per accedir a la Universitat, a la Formació Professional Superior, o bé al món laboral. Els estudis es divideixen en diferents modalitats (Arts, Humanitats i Ciències Socials, Ciències i Tecnologia).

 

 

Formació Professional

Són estudis que ofereixen als joves, una qualificació i capacitació per accedir al món laboral. Es divideixen en dos graus: Cicles Formatius de Grau Mitjà on el jove rep l'acreditació de tècnic/a i Cicles Formatius de Grau Superior on el jove rep l'acreditació de tècnic/a superior.

 

Proves d'accés CAM i CAS

Als centres educatius també realitzen els cursos per accedir a Grau Mitjà i a Grau Superior (CAM i CAS).

 

Universitat

Són els estudis que permeten obtenir uns coneixements bàsics per tal de preparar-se per a realitzar activitats en el món laboral.

 

 

Centres de formació d'adults

Les seves formacions estan orientades a l'obtenció del Graduat d'Educació Secundària i coneixements bàsics de la llengua i la informàtica. A Mataró hi ha 4 centres d'adults: Can Noè, Can Marfà, Els Tarongers i l'Alarona.

 

Per a més informació sobre l'oferta formativa a Mataró podeu accedir a la guia d'ensenyament