OFICINA JOVE DE L'ALT URGELL
Camí de la Palanca, s/n (edifici de l'Escorxador)
Seu d'Urgell 25700
dl a dv de 10 a 14.30 h i dc de 16,30 a 19 h / horari d'estiu de dll a dv de 9.30 a 14.30h
973 35 56 08
Servicios

PROGRAMES DE PREVENCIÓ

L'Oficina Jove desenvolupa programes per a la prevenció de conductes de risc entre els joves, i per a promoció d'habits de vida saludables:

- TALLERS I XERRADES: L'OJAU ofereix un servei de tallers i xerrades a tots els centres educatius de secundària de la comarca. Alhora, totes aquelles entitats i associacions de joves que ho demanin, també poden gaudir d'aquest servei. Tots els tallers són gratuïts. Podeu disposar del catàleg de tallers demanant-lo a través del correu electrònic salut.alturgell@oficinajove.cat

- Nits Q. Q de Festa!: Nits Qualitat és un projecte que té com a objectiu millorar el benestar dels joves que surten de festa en locals i festivals d’oci nocturn.
El projecte permet com a última finalitat oferir als locals i festes d’oci nocturn de l’Alt Urgell el Segell de Qualitat, un distintiu per aquells locals que compleixin un seguit de criteris per a la promoció de la qualitat i el benestar dels seus usuaris i usuàries, amb l’objectiu de promoure la prevenció i la reducció de riscos associats al consum i a la festa.

- INSOMNI: Arrel de les reunions de la Taula de Salut (constituïda per tots els tècnics i agents que treballen amb i per a la salut dels joves), es va determinar que un dels principals problemes dels joves a la comarca era la falta d’oci nocturn alternatiu. Aquest fet afavoria el consum de drogues i alcohol els caps de setmana. Per aquest motiu, el 2011 es crea el programa INSOMNI. Aquest programa està format per diferents activitats de tipus lúdic, cultural i esportiu i es desenvolupa principalment entre els mesos de juliol i agost i febrer i març.

- PREVENCIÓ EN FESTES: Qualsevol local d'oci nocturn, ajuntament o entitat de la comarca que organitzi una festa, pot demanar els serveis de prevenció. En aquest cas, des de l'OJAU ens posem en contacte amb el programa Som.Nit de Creu Roja Joventut, que fan un desplegament de mitjans in-situ oferint diversos recursos com proves d'alcoholèmia, preservatius, informació, tests de drogues....

- Campanyes i Celebració de Dies Mundials: L'OJAU organitza diverses activitats per commemorar diferents dies relacionats amb l'ambit de la salut: Dia Mundial de la lluita contra la Sida, Dia Mundial de l'Alimentació, Dia Mundial de la Salut... en aquest sentit, es duen a terme exposicions, xerrades i taules informatives, publicacions, etc. Qualsevol entitat o particular que vulgui col·laborar en els actes es pot ficar en contacte amb l'OJAU.