Emprenedors del mes de febrer de 2016

Dasha Lavrinenko, Joel Pla Garriga

PIRINEUS CREATIUS

1.    Ens pots explicar breument en què consisteix la teva associació?Associació Pirineus Creatius es una combinació d´idees, persones i ganes de fer coses que ajudin al desenvolupament personal de les persones que viuen a l´Alt Urgell. La nostra idea principal es treballar en la inclusió social a partir de la creativitat i l’expressió artística. Aquest primer any 2016, oranitzarem molts projectes de mobilitat (a cost zero pels participants!!), i convidem a tothom a participar-hi! Serà una experiència molt xula. L´associació està molt oberta a col•laborar amb altres entitats de l’Alt Urgell, especialment en temes de música, teatre, dansa i esport.

2.    Quan us va sorgir idea?
La idea de crear un espai i un grup de persones per desenvolunpar projectes va sorgir fa dos anys, o  fins i tot abans, quan la Dasha va participar en els seus primers  projectes formatius i de voluntariat. Van començar sorgir idees pels projectes com un festival de música fet pels joves, concerts i estades teatrals, intercanvis amb diferents paisos, formacions per compartir les millors pràctiques utilitzant el teatre com a eina en canvi social.  Tot això ho estem tirant endavant amb el treball conjunt de Pirineus Creatius i el suport de família, amics i socis.

3.    Quins passos vau seguir? Vau demanar assessorament?Un dels nostres primers projectes és Rock the Mountains, un intercanvi juvenil de músics de 5 paisos, que tindrà lloc a Organyà aquest març i unirà 25 músics de Catalunya, Bèlgica, Finlàndia, Sardenya i Bulgària. Aquest projecte està finançat per la Unió Europea i amb l’ajuda econòmica pel concert final de l’Ajuntament de La Seu d´Urgell i d’Organyà. L’OJAU també ens dóna recolzament material i organitzatiu.
Aquest projecte per nosaltres simbolitza l’inici de l’associació, perquè encara que tinguis idees, si no consegueixes finançament per a la seva realització, no pots anar gaire lluny. La subvenció que ens han donat ens ha fet creure en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats; només cal tenir clar què volem fer, perquè ho volem fer i fer-ho gaudint.  No vam demanar cap assessorament a l’hora de crear l’associació, i estem gaudint, tot i que és complicat en ocasions, del procés de fundació i materialització de les nostres idees i posibilitats pels joves de la comarca.

4.    Què creie que us ha aportat  personal i professionalment la creació de Pirineus Creatius?Personalment, per nosaltres Pirineus Creatius és com la nostra petita muntanya, que ens obre la visió a les possibilitats infinites que té l’aprenentatge, el descobriment d’altres cultures, viatges i el nostre creixement personal. Professionalment ens aportarà posibilitats de gaudir la feina que ens agrada, aprendre un munt de coses i combinar-ho amb les feines que tenim que també ens apassionen. És dificil aqué diferenciar el  creixement personal del professional, perquè projectes com Rock the Mountains donen molta il•lusió, i al mateix moment suposa molta feina organitzar-ho de la millor manera.  

5.    Què volieu ser de grans?
Joel: (riu) Volia ser actor, i encara no soc gran, pero ja soc actor. Tinc sort de poder convertir la meva afició en feina i tenir temps per crear projectes per Pirineus Creatius.
Dasha: (hmmm) m´encantaven els animals i sempre volia viatjar pel món curant els animals com a Animal Planet. Però vaja, està clar que després vaig veure que no era lo meu Quan vaig descubrir la música i vaig començar organitzar concerts i festivals locals, ja sabia que això dels animal no es realitzarà mai, però que la música sempre m´acompanyaria.  

 

6.    Alguna recomanació per gent que vulgui crear una associació?Tenir clar el projecte i el tipus d’associació: perquè?, per a qui? i com funcionarà economicament?. Sembla fàcil, però si hi ha dubtes amb això des d’un bon inici, l’associació es quedarà en forma d’idea i no es materialitzarà per compartir-ho amb altres perones. Si això ho tens clar l’únic que cal és armar-se de paciència amb la burocràcia i no tenir por a preguntar.

+info

pirineuscreatius.org
 +34-644285771 / nfo@pirineuscreatius.org

 

Comentaris
gdV3Fv <a href="http://mqpnqyghydnt.com/">mqpnqyghydnt</a>, [url=http://unvibqyipwdf.com/]unvibqyipwdf[/url], [link=http://etltbskdhwaj.com/]etltbskdhwaj[/link], http://sgmlxtfhqgsn.com/
ainihsn
25/05/2016
MawhUc <a href="http://sotkyvlunvxw.com/">sotkyvlunvxw</a>, [url=http://tovowowaoaqr.com/]tovowowaoaqr[/url], [link=http://woqmtrvklkpk.com/]woqmtrvklkpk[/link], http://nzctvxsfxhom.com/
dhlzcsmxd
09/07/2016
RFW6Gs Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thanks for providing these details.
perfume for women
06/12/2016
3UxHTE <a href="http://rbdmlmaevfkk.com/">rbdmlmaevfkk</a>, [url=http://znzwvyrzuayy.com/]znzwvyrzuayy[/url], [link=http://gdiklvgafygk.com/]gdiklvgafygk[/link], http://fdwiupemzcgb.com/
lyxdntbxf
25/01/2017
JVJpQ7 <a href="http://sbnhnxjwvzqt.com/">sbnhnxjwvzqt</a>, [url=http://dodgxczhkwpt.com/]dodgxczhkwpt[/url], [link=http://earkrzjfifsr.com/]earkrzjfifsr[/link], http://rsxhtpbwnvbw.com/
plyuimsyp
25/01/2017
hmf4D7 very good post, i actually love this web site, keep on it
this site
31/01/2017
ySzzY9 Spot on with this write-up, I actually assume this web site needs rather more consideration. I all probably be once more to read way more, thanks for that info.
this sheat
04/03/2017
3KiGu1 I reckon something really special in this internet site.
lucy ann
10/07/2017

Escribe te comentario:

=

Otras noticias

Otras noticias
OFICINA JOVE DEL MARESME 25 Febrero 2018

Tres Roques

Tallers i Cursos pel tercer trimestre

OFICINA JOVE DEL MARESME 23 Febrero 2018

Serra la Vella 1979-2018

Exposicions i concurs

OFICINA JOVE D'OSONA 23 Febrero 2018

Curs de Monitor d'Activitats de Dinamització en l'Àmbit Poliesportiu

Vols treballar en l'àmbit esportiu? Apunta't a aquest curs de Monitor d'Activitats de Dinamització en l'àmbit Poliesportiu i obtindràs la titulació ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 22 Febrero 2018

Apunta’t al concurs PUM!

Sensibilitzar els joves sobre el ciberassetjament escolar