OFICINA JOVE DEL PRIORAT
Pl. de la Quartera, 1 
Falset 43730
dl a dv de 9h a 15h
977 83 01 19
Serveis oferts

Programa Singulars 2016

LÍNIA 1
Acció 1. CÀPSULES I TALLERS PER LA RECERCA DE FEINA                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Com indica el Pla Estratègic Comarcal de desenvolupament Socioeconòmic Rural del 2014- 2020, la taxa de variació de l’atur al Priorat ha estat molt elevada  (159,3%), però certament allunyada de les comarques amb una taxa de variació acumulada més elevada: (+224,5%). Tot i amb això cal destacar que en gairebé totes les comarques l’atur registrat s’ha, com a mínim, duplicat (i en el cas del Priorat, triplicat) exceptuant només les comarques del Ripollès i la Cerdanya. Per altra banda aquestes dades mostren que hi havia 278 aturats de llarga durada al Priorat, xifra que representa el 47,4% del total (a Catalunya el percentatge era del 44,3%). A la comarca del Priorat es detecta a un gran número de joves que, malgrat conèixer les possibles eines de recerca de feina, no tenen èxit en aquesta cerca. Per aquest motiu, es vol donar resposta a aquesta necessitat dels joves, però amb un caire singular que no s’ha donat fins aleshores. Actualment, obtenen informació sobre com buscar feina, però no es treballa de manera significativa el valor que actualment donen les empreses en les competències singulars dels candidats. Volem, amb aquestes càpsules, oferir classes magistrals de coaching i orientant la informació que es proporciona per la orientació laboral cap els sectors més significatius del nostre territori.


Cal concretar que actualment els joves únicament troben sortides per l’ocupació de forma precària. L’ocupació es caracteritza per se temporal, amb condicions que probablement no permeten la seva evolució professional, a més de no garantir una estabilitat i una visió de futur tant professional com personal. Els joves veuen allargada l’etapa de convivència amb els pares, ja que no poden emancipar-se davant de la inestabilitat laboral. Aquesta situació comporta que els joves es vegin obligats a agafar professions que no es corresponguin als seus estudis o agafar llocs de treball que no es corresponguin a les seves competències personals. Per aquest motiu es vol oferir unes sessions que millorin el seu procés de cerca laboral donades les seves característiques formatives i les seves competències. Ensenyar als joves com descobrir el seu talent i que el puguin utilitzar per la recerca de feina.

L’objectiu, per tant, és orientar professionalment al jove, informar-lo del mercat laboral i acompanyar-lo en la recerca d'ocupació. En definitiva, el que és pretén, és assegurar-nos que tots els joves de la comarca del Priorat que es troben en situació d’atur, trobin una sortida a aquesta situació actual de ocupació precària.

El contingut de les càpsules magistrals, anirà dirigit a descobrir el seu propi talent per la recerca de feina, a comprendre la importància de les competències personals per oferir la seva candidatura o autocandidatura i descobrir la seva capacitat o aptitud per realitzar un treball o desenvolupar una funció important.

A més,  es vol oferir unes sessions de coaching laboral per a joves que es basarà en unes sessions grupals per part d'un expert en orientació laboral que motivi als i les joves en la seva recerca de feina, i resolgui els dubtes i dificultats que puguin trobar en el procés.