OFICINA JOVE DEL MARESME
Plaça Miquel Biada, 5
Mataró 08301
De dilluns a divendres de 17h a 20h, dimecres de 10h a 14h i de 17h a 20h dissabtes de 9h a 14h
93 798 96 49
Serveis oferts

Ocupació Jove

 

 

                                                      Resultado de imagen de som mataro

L'Ajuntament de Mataró ofereix un servei anomenat Ocupació Jove (SOM - Servei d'Ocupació de Mataró), és un espai de transició del món educatiu al món del treball.

 

Està adreçat a joves de 16 a 25 anys de Mataró, Argentona i Cabrera, a les famílies implicades, als centres educatius de la ciutat i al conjunt de professionals de l’educació, orientació i formació.
 
Es troba situat al Centre Cívic Cabot i Barba, a la Plaça Miquel Biada, núm. 5 de Mataró, davant l'estació de RENFE. Comparteix espai amb l'Oficina Jove del Maresme.
 
Què ofereix?
  • Assessorament individualitzat. Consisteix en assessories personalitzades. Les assessories són de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h. Cal demanar cita prèvia per via telèfonica al 93 757 82 41 o al correu serveiocupacio@ajmataro.cat  
  • Activitats en grup. Pensades per a acompanyar-te quan busques feina o formació, quan et cal orientació professional, o has de treballar les teves competències i habilitats per cercar feina.
  • Activitats per a grups d'estudiants. Tallers monogràfics per a promoure la reflexió i la presa de decisions sobre el seu Futur Professional. Si ets professor/a, consulta quins monogràfics són més adients per al teu alumnat.

Programes ocupacionals específics per a persones joves desocupades

  • Joves per l'Ocupació . Programa de suport a l’experiència laboral per a joves en atur, entre 16 i 25 anys, sense Graduat Escolar o amb Graduat Escolar, però sense estudis post obligatoris finalitzats.
  • Jo també. Programa d'orientació professional i acompanyament laboral per afavorir la inserció sociolaboral de joves de 16 a 24 anys,  prioritàriament dels barris de Cerdanyola, Rocafonda i el Palau-Escorxador.
  • Singulars. L'objectiu del programa és la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu de les persones joves de 16 a 29 anys, en situació d'atur i inscrits a Garantia Juvenil, proporcionant orientació, acompanyament i la formació necessària per ocupar un determinat lloc de treball.
  • Ubicat. Programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social.Dirigit a persones en situació d’atur o en situació de precarietat laboral, el programa Ubicat ofereix atenció personalitzada i els recursos per aconseguir la inserció laboral.

Esdeveniments anuals

  • SIOP : Setmana de la infomació i l'Orientació Professional. Esdeveniment on es mostren tots els recursos formatius que la ciutat ofereix després de l’etapa de formació d’escolarització obligatòria, així com informació per facilitar la presa de decisions i la tria.