Vídeo currículum: la nova forma de buscar feina

GLUP'S 2012 Gener 18
Prepareu-vos per la revolució tecnològica. Noves eines, moltes d'elles relacionades amb l'explosió de les xarxes socials, estan transformant el sector de la contractació laboral.
A Europa, Estats Units i l'Amèrica Llatina, està guanyat terreny la utilització del anomenat vídeo currículum, una breu filmació en la que el candidat presenta les seves qualitats.

L'avantatge és poder tenir una visió del candidat abans de citar-lo a una entrevista, podem veure la seva aparença física i la seva forma d'expressar-se.

Fins fa poc, el procés de cerca de feina seguia una rutina que havia canviat ben poc en dècades, però enviar dotzenes de CV's sense cap criteri ha deixat de ser efectiu. Els que vulguin destacar-se en un mercat de treball competitiu avui en dia estan recorrent cada cop més a eines més sofisticades.

El VCV s'acabarà per generalitzar així com les xarxes socials estan transformant una part integral del procés de contractació als Estats Units.

Les noves generacions, entre 18 i 25 anys, ja interactuen amb aquestes noves eines i hauran d'aprendre a utilitzar una càmara i a cuidar la seva imatge a les xarxes socials.

El secret d'un bon Vídeo Currículum  ( VCV ).

El VCV ha de durar de 2 a 3 minuts, 4 com a màxim.
Hem de procurar que el nostre discurs digui alguna cosa que no diu el CV, no es tracta de " llegir" el CV davant d'una càmera!!!
També cal evitar un vídeo de mala qualitat on es vegin els animals de companyia o nens corrent d'un lloc a un altre.
No obstant, es pot complicar tant com es vulgui afegint gràfics o diagrames o clips que il·lustrin, per exemple, algun assoliment professional.

Exemple de VCV:

A continuació us mostrem el VCV de Graeme Anthony. Un jove britànic que buscava feina de Relacions Públiques es va gravar assegut en una taula parlant amb entusiasme de les seves habilitats i ens mostra vincles a altres vídeos que proporcionen més detalls del seu perfil professional. El CV va donar resultat quan l'agència de Relacions Públiques " Frank" de Londres el ca contractar.
" Sempre m'havia cridat l'atenció que en aquesta època de constants canvis tecnològics els CV's seguien essent els mateixos que fa 15 o20 anys. El CV de Goodkind, president i fundador de l'agència Frank. http://toutu.be/9EzNII1U2N8

Taller de Vídeo Currículum.

El proper dimarts i dijous ( 24 i 26 de Gener ) de 18 a 20h, el Servei de Treball de l'Oficina Jove organitza un taller en el que partint del teu CV, dissenyarem plegats un guió i et gravarem el teu Vídeo Currículum: Inscripcions presencials a l'Oficina Jove del Baix Camp, c/Castellvell, 24, a través del correu electrònic treball.baixcamp@oficinajove.cat o trucant al 977010268

 

 

Comentaris
pMXKLI <a href="http://anoduiccvcvx.com/">anoduiccvcvx</a>, [url=http://nsivvuhvzzms.com/]nsivvuhvzzms[/url], [link=http://ygpxttlbwjhs.com/]ygpxttlbwjhs[/link], http://quozuftwpxak.com/
uunqlrbz
30/03/2015
SE5N3r http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
iTtjML http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiXzS
13/10/2016
3OCOAJ <a href="http://hmbtdckwexyv.com/">hmbtdckwexyv</a>, [url=http://vpedvojuckrc.com/]vpedvojuckrc[/url], [link=http://buyujrdohtcc.com/]buyujrdohtcc[/link], http://scxraueieczh.com/
roqixfvdpgc
26/01/2017

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 26 Juliol 2019

Marxem de vacances...!

L'Oficina Jove del Maresme se'n va de vacances del 27 de juliol al 28 d'agost (ambdós inclosos)!

OFICINA JOVE DEL PRIORAT 18 Juliol 2019

Informació ajuts MOBINT-MIF

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 16 Juliol 2019

Ajuts MOBINT-MIF 2019-2020

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

Guia de Recursos per a Joves

L'Oficina Jove del Baix Ebre ha elaborat una Guia de Recursos per a Joves

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Juliol 2019

Butlletí de Juliol - Mobilitat Internacional Jove del Maresme

Ja pots consultar les novetats sobre Mobilitat Internacional Jove del mes de juliol!