Vídeo currículum: la nova forma de buscar feina

GLUP'S 2012 Gener 18
Prepareu-vos per la revolució tecnològica. Noves eines, moltes d'elles relacionades amb l'explosió de les xarxes socials, estan transformant el sector de la contractació laboral.
A Europa, Estats Units i l'Amèrica Llatina, està guanyat terreny la utilització del anomenat vídeo currículum, una breu filmació en la que el candidat presenta les seves qualitats.

L'avantatge és poder tenir una visió del candidat abans de citar-lo a una entrevista, podem veure la seva aparença física i la seva forma d'expressar-se.

Fins fa poc, el procés de cerca de feina seguia una rutina que havia canviat ben poc en dècades, però enviar dotzenes de CV's sense cap criteri ha deixat de ser efectiu. Els que vulguin destacar-se en un mercat de treball competitiu avui en dia estan recorrent cada cop més a eines més sofisticades.

El VCV s'acabarà per generalitzar així com les xarxes socials estan transformant una part integral del procés de contractació als Estats Units.

Les noves generacions, entre 18 i 25 anys, ja interactuen amb aquestes noves eines i hauran d'aprendre a utilitzar una càmara i a cuidar la seva imatge a les xarxes socials.

El secret d'un bon Vídeo Currículum  ( VCV ).

El VCV ha de durar de 2 a 3 minuts, 4 com a màxim.
Hem de procurar que el nostre discurs digui alguna cosa que no diu el CV, no es tracta de " llegir" el CV davant d'una càmera!!!
També cal evitar un vídeo de mala qualitat on es vegin els animals de companyia o nens corrent d'un lloc a un altre.
No obstant, es pot complicar tant com es vulgui afegint gràfics o diagrames o clips que il·lustrin, per exemple, algun assoliment professional.

Exemple de VCV:

A continuació us mostrem el VCV de Graeme Anthony. Un jove britànic que buscava feina de Relacions Públiques es va gravar assegut en una taula parlant amb entusiasme de les seves habilitats i ens mostra vincles a altres vídeos que proporcionen més detalls del seu perfil professional. El CV va donar resultat quan l'agència de Relacions Públiques " Frank" de Londres el ca contractar.
" Sempre m'havia cridat l'atenció que en aquesta època de constants canvis tecnològics els CV's seguien essent els mateixos que fa 15 o20 anys. El CV de Goodkind, president i fundador de l'agència Frank. http://toutu.be/9EzNII1U2N8

Taller de Vídeo Currículum.

El proper dimarts i dijous ( 24 i 26 de Gener ) de 18 a 20h, el Servei de Treball de l'Oficina Jove organitza un taller en el que partint del teu CV, dissenyarem plegats un guió i et gravarem el teu Vídeo Currículum: Inscripcions presencials a l'Oficina Jove del Baix Camp, c/Castellvell, 24, a través del correu electrònic treball.baixcamp@oficinajove.cat o trucant al 977010268

 

 

Comentaris
pMXKLI <a href="http://anoduiccvcvx.com/">anoduiccvcvx</a>, [url=http://nsivvuhvzzms.com/]nsivvuhvzzms[/url], [link=http://ygpxttlbwjhs.com/]ygpxttlbwjhs[/link], http://quozuftwpxak.com/
uunqlrbz
30/03/2015
SE5N3r http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
iTtjML http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiXzS
13/10/2016
3OCOAJ <a href="http://hmbtdckwexyv.com/">hmbtdckwexyv</a>, [url=http://vpedvojuckrc.com/]vpedvojuckrc[/url], [link=http://buyujrdohtcc.com/]buyujrdohtcc[/link], http://scxraueieczh.com/
roqixfvdpgc
26/01/2017

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

El Consell Comarcal del Montsià contractarà a cinc persones joves en pràctiques beneficiàries de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià rep una subvenció en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 per a la contractació de persones ...

Torna Time to move 2019!

L’Oficina jove de l’Alt Urgell es suma a la iniciativa emblemàtica d'Eurodesk "Time to Move" per tal de donar a conèixer a les persones joves de ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Octubre 2019

Butlletí d'octubre - Servei de Mobilitat Internacional

Acabat de sortir del forn... ja és aquí el butlletí del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Fes-li un cop d'ull...!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 09 Octubre 2019

Butlletí Va de joves del mes de setembre

Consluta les notícies més joves del teu territori.