Solidaris fins a la medul·la!

El Puntet 2011 Juliol 20
Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia
Solidaris fins a la medul·la!
Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

5.000 persones emmalalteixen cada any de leucèmia a l’Estat espanyol. Alguns d’aquests malalts només tenen una única possibilitat de curació: un trasplantament de medul•la òssia, sang perifèrica o sang de cordó umbilical. Per desgràcia, només 1 de cada 4 pacients disposa d’un donant familiar compatible. La resta ha de recórrer a un donant voluntari o al trasplantament de la pròpia medul•la. La Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia gestiona, des de l’any 1991, a través d’un acord amb el Sistema Nacional de Salut, el Registre Espanyol de Donants de Medul•la Òssia. Donar medul•la òssia és tenir l'oportunitat de salvar una vida.

Quan es va crear la Fundació Josep Carreras, els pacients espanyols no podien accedir a un trasplantament de medul•la òssia si no disposaven d'un donant familiar compatible. Per aquest motiu, la creació del Registre de Donants de Medul•la Òssia (REDMO) va suposar un avenç extraordinari. Actualment, la Fundació ja ha trobat donant compatible per a més de 5.000 pacients, això ha permès realitzar uns 2.600 trasplantaments de medul•la òssia procedents de donants no emparentats. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la solidaritat dels més de 18 milions de donants disponibles arreu del món, entre ells més de 87.000 espanyols.

Malgrat aquestes xifres, encara no n'hi ha prou i això ens planteja un nou repte: és fonamental que siguem més les persones conscienciades i que mostrem a la societat que inscriure's com a donant de medul•la òssia no és perillós i pot salvar una vida. Per aquest motiu, hem creat una "Guia del donant de medul•la òssia online". Es tracta d'un vídeo d'uns 10 minuts en el què es resolen tots els possibles dubtes. T'animo a veure'l i espero de tot cor que t'agradi.

Accedeix al vídeo aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=St9UqkiP5Z4&feature=player_embedded

Accedeix al cartell aquí:
http://farm7.static.flickr.com/6144/5958145016_565fc65f87_b.jpg

+INFO: www.fcarreras.org

Comentaris
TVOlBz <a href="http://oneundnnvuff.com/">oneundnnvuff</a>, [url=http://qwhgnvuxmgqc.com/]qwhgnvuxmgqc[/url], [link=http://togdmskbotqg.com/]togdmskbotqg[/link], http://ivxpzpfkmbda.com/
dezufocfks
12/08/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

FORMACIÓ: GESTIÓ DE PETITES ASSOCIACIONS

Formació GRATUÏTA dirigida a persones, impulsors/es i membres d'entitats associatives

Ciutats defensora dels drets humans

Del 31 de Març al 6 d'abril de 2019. VIII edició.

Càpsula formativa: ESTADES AMB COMPROMÍS SOCIAL

T'agradaria viure una experiència de cooperació aquest estiu?

Xerrada voluntariat a l'estiu

Dimarts 26/03 a les 17.30h al Cafè del Mar de Mataró.

V Jornada ILUDO a Mataró

Torna la jornada lúdica ILUDO que organitza l'Associació Juvenil Club de Rol Banshee Errante!