Set associacions de la Conca organitzen conferències sobre les malalties infeccioses

Prop de 150 persones de la Conca de Barberà han assistit a les conferències que s’han dut a terme els mesos d’octubre i novembre en motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.
Prop de 150 persones de la Conca de Barberà han assistit a les conferències que s’han dut a terme els mesos d’octubre i novembre en motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.


En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany tindrà lloc el 17 de desembre, set associacions de la Conca de Barberà, la majoria d’elles juvenils, han organitzat una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses. 

Aquestes conferències, impulsades per la Fundació La Marató de TV3, han anat a càrrec d’Alba Bosquet, llicenciada en biotecnologia i doctora en biomedicina que els últims anys ha estat fent recerca als laboratoris de la Facultat de Medicina de Reus, adscrits a la URV, i a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

La Doctora Bosquet ha explicat als assistents quins són els principals agents portadors d'infeccions i com evitar que entrin en contacte amb el nostre organisme. Petites accions com rentar-se les mans pot salvar vides.

D’acord amb la Fundació, “les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus - la hepatitis i la sida són les més greus - i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi. Es calcula que les malalties infeccioses són la causa de mort d'una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050, nombre que supera les morts per càncer”.

Els pobles on s’ha dut a terme són Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Les conferències han estat organitzades per l’Associació Juvenil Ep!, la Formació Permanent de l’Espluga, l’Associació Juvenil Barjaula, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Pira, l’Associació de Dones Rocafortines, l’Associació Juvenil Vilaverd m’Agrades i l’Associació Juvenil Somdepoble; en col·laboració amb els ajuntaments dels set pobles i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.  

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE GARRAF 11 Octubre 2018

Curs de monitor/a de lleure intensiu hivern

A l'Oficina Jove Garraf

OFICINA JOVE DEL PRIORAT 10 Octubre 2018

Sessió: Oportunitats laborals a les comarques d'interior

El proper 18 d'octubre, a partir de les 17h, teniu una cita a l'espai Kesse de Tarragona. L'Oficina Jove del Priorat us convida a participar a la Jornada: ...

OFICINA JOVE GARRAF 09 Octubre 2018

Vols ser youtuber?

Dilluns 26 de novembre de 2018, a les 17 h

Informació sobre els diferents itineraris per obtenir la titulació d'Educació Secundaria Obligatòria al Municipi de Reus.

Molts joves, moltes vegades, no finalitzen els seus estudis obligatoris i amb el pas del temps se n'adonen que si volen accedir al mercat laboral necessiten ...

OFICINA JOVE GARRAF 04 Octubre 2018

Taller de rimes urbanes a l'Oficina Jove Garraf

Si t'agrada el rap, vine a inscriure't, les places són limitades!