Serveis d'atenció en Garantia Juvenil

A la comarca del Tarragonès pots anar al teu PIJ més proper per informar-te'n i a la ciutat de Tarragona, a l'Oficina Jove del Tarragonès

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea dirigida a joves d’entre 16 i 29 anys per tal de reduir l’atur juvenil amb ocupació de qualitat. Té per objectiu que els/les joves que han deixat de treballar o de formar-se rebin en un termini de 4 mesos una oferta de treball, un període de pràctiques, formació en empreses o un curs de formació.

Els requisits per poder apuntar-s'hi són:

  • Tenir entre 16 i 29 anys ambdós inclosos.
  • Tenir nacionalitat espanyola, de la UE o permís de residència que habiliti per treballar.
  • Estar empadronat a Catalunya.
  • No haver treballat el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives en empreses el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Acceptar el compromís de participar.

 

Com fer el registre?

Presencialment a l’Oficina Jove del Tarragonès –Pl. Imperial Tàrraco,1 al servei de Garantia Juvenil. En horari de 9 a 14h de dimarts a divendres (dimarts i dijous també de 16:30 a 19:00 h). I a la resta de municipis de la comarca, al teu PIJ més proper.

Aquest servei permet que els/les joves puguin donar-se d’alta al registre i obtenir el certificat. També s’informa als/les joves dels cursos de formació, oferta de pràctiques, ofertes de feina, etc relacionades amb la inscripció a Garantia Juvenil. A més, la pròpia oficina jove compta amb el Servei d'Informació General, el Servei de Treball i el Servei de Salut, cosa que permet que les persones joves rebin una atenció integral.

 

Quan sóc “BENEFICIARI o BENEFICIÀRIA” dels serveis de garantia juvenil?

Un cop fet el tràmit de registre a Garantia Juvenil i passats uns dies, màxim 10, reps la resolució de la sol·licitud a l’apartat de Notificacions del teu portal. Cal accedir en aquest apartat per descarregar la resolució i així poder veure si han acceptat o no la teva sol·licitud. Si la resolució és positiva, podràs extreure el Certificat de Garantia Juvenil també des del teu portal. Cal fer clic al botó “Certificat” per a generar-lo i després a “Tornar”. Finalment, cal entrar a l’apartat de “Notificacions”, descarregar i imprimir el PDF anomenat “Certificat”.

 

Fins quina data em puc inscriure a Garantia Juvenil?

La inscripció no caduca i el termini està obert fins que la persona participant compleixi 30 anys. Ara bé, si incompleixes algun requisit temporalment com per exemple, inicies una nova feina o formació, el teu estat a Garantia Juvenil es queda inactiu (no beneficiari) i és responsabilitat teva tornar-lo a activar en mode “Beneficiari a través del portal quan tornis a complir els requisits.

 

Què significa l’estat del perfil “pendent de subsanació”?

Les persones que tenen l’estat de “pendent de subsanació” al seu perfil de Garantia Juvenil encara no són beneficiàries perquè s’han introduït erròniament algunes dades durant el tràmit d’inscripció. Per arreglar aquesta situació s’ha de consultar quin ha estat l’error a través del teu portal i arreglar-lo. Si no saps de què es tracta l’error o com arreglar-lo pots dirigir-te al Punt d’Informació Juvenil més proper.

 

Què passa si trobo feina durant la realització d’un programa de GJ?

Els requisits exigeixen que no pots treballar ni formar-te el dia natural anterior però un cop inscrit o inscrita, si trobes feina podràs seguir i finalitzar el programa o servei de Garantia Juvenil al qual t'hagis vinculat. Cal tenir en compte però, que molts programes formatius i tallers d’assessoria tenen horaris estipulats que sovint poden ser incompatibles amb una jornada laboral.

 

Compleixo 30 anys properament, puc inscriure’m?

Pots inscriure’t a Garantia Juvenil si en el moment del tràmit encara en tens 29 tot i que compleixis els 30 anys en un període breu de temps. A més, no se t'exclourà del programa al complir 30 anys fins que no hagis rebut el servei de formació, pràctiques o oferta de feina.

 

Com puc acreditar que sóc de Garantia Juvenil?

Has d’accedir al perfil personal de la plataforma de Garantia Juvenil amb el nom d’usuari i contrasenya, fer clic al botó “Certificat” per generar-lo i després a “Tornar”. Finalment, cal entrar a l’apartat de “Notificacions” i descarregar i imprimir el PDF “Certificat”.  

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 20 Febrer 2018

Salut pel teu cervell

Dijous 22 de febrer a les 19.30h

OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Febrer 2018

Per anar amunt i avall

Què és la targeta T-16?

OFICINA JOVE DEL MARESME 18 Febrer 2018

Mataró, més de 100 llengues

Activitats en commemoració del dia 21 de febrer,: Dia Internacional de la llengua materna

OFICINA JOVE DEL MARESME 17 Febrer 2018

Decidim què volem per a Mataró

Construïm una ciutat més oberta, transparent i col·laborativa. Entra, participa i decideix.

OFICINA JOVE DEL MARESME 17 Febrer 2018

La Akademia

Educació Emocional