Serra la Vella 1979-2018

OFICINA JOVE DEL MARESME 2018 Febrer 23
Exposicions i concurs

Aquest any es celebren 40 anys de Velles a Mataró i les trobareu exposades en diferents comerços i equipaments de la ciutat. Busqueu-les, feu-vos una foto "selfie" amb elles i compartiu-les a Instagram amb el hashtag #40VellesMataró i les mencions @serra_la_vella i @culturamataro
Entre totes les fotos sortejaran 10 samarretes de Les Santes 2018.
La Quaresma és el període entre Carnestoltes i Setmana Santa. S'associa a l'abstinència. Als Països Catalans, el personatge de la Vella Quaresma simbolitza aquesta època de l'any. Acostuma a ser representada com una vella xaruga vestida amb una faldilla fosca d'on hi pengen set cames, una per cada setmana de la Quaresma. El ritual de tallar-li una cama cada setmana, antigament conegut com "serravelles", és avui molt present a les nostres escoles i fa la funció de calendari visual.
A Mataró, el 1979 va començar la recuperació i reivindicació d'aquesta tradició de la mà del Foment Mataroní, el Nou Gremi de la Carnestoltada i la Confraria de les set Setmanes.
Des de 1980, cada any, s'encarrega a un artista diferent el disseny de la Vella Quaresma, aquesta figura s'edita en un cartell i es reprodueix en fusta per penjar-la a la plaça de la Peixateria, on cada diumenge s'escenifica el ritual de Serra la Vella al so de la tonada:
"Serra la Vella, un plat d'escudella, serra la velló, un plat d'escudelló".

Si voleu més informació sobre aquesta notícia, podeu consultar la següent pàgina: http://culturamataro.cat/ca/agenda/article/serra-la-vella-1979-2017-10292

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Nova programació de l'Ideal-OJG , primer trimestre.

Ja podeu consultar la nova programació de l'Ideal-OJG d'aquest primer trimestre. Anima't a participar d'alguna de les moltes activitats que ofereix!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 21 Setembre 2018

3a edició del concurs Hip-hop per la Pau

L’Institut Català Internacional per la Pau convoca una nova edició del concurs Hip-hop per la Pau.

OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Setembre 2018

Ja estan oberts els terminis per demanar les beques d’estudis post obligatoris.

El 17 d'agost s'ha obert el termini per sol•licitar les Beques Generals del Ministeri d'Educació per als ensenyaments post obligatoris.