Rocafort de Queralt i Sarral acolliran les últimes xerrades sobre el càncer

Les xerrades tindran lloc el dissabte 15 de desembre. A Rocafort de Queralt serà a les 17.30 h al local cultural i a Sarral a les 20.00 h a la Casa de Cultura (C/ Hospital s/n, planta baixa).
Es calcula que, al llarg de la vida, tindran càncer 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. 

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 27a edició, Rocafort de Queralt i Sarral acolliran una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, una paraula que ens serveix per referir-nos a més de 200 tipus diferents de malalties: mama, còlon, pulmó, cervell, leucèmia, limfoma, pàncrees, etc. 

Les xerrades tindran lloc el dissabte 15 de desembre. A Rocafort de Queralt serà a les 17.30 h al local cultural i a Sarral a les 20.00 h a la Casa de Cultura (C/ Hospital s/n, planta baixa). Les dues conferències aniran a càrrec de la Doctora Sandra Guaita, investigadora postdoctoral de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

Aquesta xerrada, emmarcada en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya que impulsa la Fundació La Marató de TV3, està organitzada per  l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i l’Associació de Dones Rocafortines.

La conferència s’ha realitzat a sis municipis més: Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Totes elles en col•laboració amb diferents entitats, principalment juvenils. En total, més de 150 persones hi han participat.

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. La supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, Així mateix i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. 


 

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Els serveis comarcals de joventut segueixen oferint una formació continuada en llengua de signes catalana

El proper mes de març tindrà lloc l’inici de la tercera part del curs de llengua de signes catalana, una formació que suscita un fort interès any ...

Comissió d'estudiants del Consell Escolar Municipal

La comissió d'estudiants arriba a la recta final!

OFICINA JOVE DEL MARESME 21 Febrer 2019

Torna el concurs "Música & Llibres de Plataforma Zero, residències musicals a la Biblioteca Ernest Lluch "

El 16 de març començarà la segona edició del cicle d’acústics a la Biblioteca Municipal de Vilassar de Mar, que es farà els divendres durant els ...

Tallers “M’agrado tal com sóc” a l’Institut Montsià

Aquest mes de febrer des dels serveis comarcals de Joventut i l'Oficina Jove del Montsià s'han impartit tallers de nutrició i autoestima per a l'alumnat ...

Taller-xerrada sobre xarxes socials i usos responsables adreçat a joves a partir de 14 anys

Aquest divendres 22 de febrer, a les 12 del migdia, a l’OJAU