Rocafort de Queralt i Sarral acolliran les últimes xerrades sobre el càncer

Les xerrades tindran lloc el dissabte 15 de desembre. A Rocafort de Queralt serà a les 17.30 h al local cultural i a Sarral a les 20.00 h a la Casa de Cultura (C/ Hospital s/n, planta baixa).
Es calcula que, al llarg de la vida, tindran càncer 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. 

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 27a edició, Rocafort de Queralt i Sarral acolliran una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, una paraula que ens serveix per referir-nos a més de 200 tipus diferents de malalties: mama, còlon, pulmó, cervell, leucèmia, limfoma, pàncrees, etc. 

Les xerrades tindran lloc el dissabte 15 de desembre. A Rocafort de Queralt serà a les 17.30 h al local cultural i a Sarral a les 20.00 h a la Casa de Cultura (C/ Hospital s/n, planta baixa). Les dues conferències aniran a càrrec de la Doctora Sandra Guaita, investigadora postdoctoral de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

Aquesta xerrada, emmarcada en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya que impulsa la Fundació La Marató de TV3, està organitzada per  l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i l’Associació de Dones Rocafortines.

La conferència s’ha realitzat a sis municipis més: Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Totes elles en col•laboració amb diferents entitats, principalment juvenils. En total, més de 150 persones hi han participat.

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. La supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, Així mateix i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. 


 

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Llibre per Llibre

Tens algun llibre que t'ha agradat molt i t'agradaria que algú altre també el llegís? Vine el matí de Sant Jordi de 9.30 a 14h a l'Oficina!

PROGRAMA REFERENT D'OCUPACIÓ JUVENIL

El desembre del 2018, el SOC va posar en marxa un nou programa, amb l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema ...

JORNADA D'ORIENTACIÓ UNIVERSITÀRIA DE TU A TU "VAIG PERDUT/DA"

Jornada d'Orientació universitària "Vaig perdut/da". Descobreix les diferents ofertes universitàries properes al teu abast.

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem al Pol Bosch, un jove cerverí estudiant de Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i actor a la Passió Medieval ...

BUSQUEM DISSENY PER A BOSSA JOVE

Obrim convocatòria per a recollir propostes de dissenys per a la bossa jove, una bossa de roba que es mourà entre els i les joves del Solsonès!