Què és una entrevista per competències?

GLUP'S 2012 Maig 08
Segur que en alguna entrevista de feina has sentit a parlar del que els tècnics anomenen " competències", i anem a explicar-te què és.
Per a que ens entenguem, et suggerim que valoris el significat de dues paraules quasi idèntiques. Per un costat el terme aptitud, i per un altre el terme actitud. L'aptitud és la capacitat de realitzar una determinada activitat per haver adquirit els coneixements que es requereixen per dur-la a terme, i l'actitud és el conjunt de característiques d'un ser humà que el predisposen a comportar-se d'una determinada manera davant d'una situació concreta. Quan preguntes com preparar una entrevista, podrem orinetar-te sobre les aptituds que requereixen un determinat lloc, però l'actitud, aquesta vé de casa, d'anys i anys d'experiència vital, i és molt més complexa de canviar.

Quan els experts en recursos humans diuen que duen a terme entrevistes per competències, us sistema nascut a Estats Units, allò que volen dir és que tractaran d'analitzar l'ACTITUD del candidat, no la seva aptitud.

Aquests sistema d'entrevistes consisteix en la realització de preguntes que tracten que el candidat respongui sobre històries passades de la seva vida, sompre comportaments que va tenir en determinades situacions, inferint després d'unes hores, que la seva actitud més habitual serà la que acabarà desmostrant el seu nou lloc de treball. Si tendeix a la amabilitat o al retret, si comprèn als altres, si s'implica, si es compromet....

No confonguis doncs, competències ( comportaments )amb habilitats ( coneixements ). Els coneixements, habitualment, es poden adquirir amb més o menys temps, però de res serveix als sis mesos del procés de selecció tenir a un fantàstic t+ècnic poc implicat o malhumorat amb companys i clients.

Si voleu anar a les entrevistes de feina amb garanties d'èxit, no dubteu en apuntar-vos al Taller de l'Espai Activa del Mas Carandell "Entrevista de feina" del proper dijous 10 de maig de 10 a 12h. Activitat gratuïta i destinada a aturats de qualsevol edat. Inscripcions presencials a Mas Carandell, c/Terol, 1 ( barri Gaudí ) o bé al telèfon 977010850.

Font: extracte de l'article: Las competencias del candidato, publicat el 12/04/2012 per "blogempleo" a http://empleo.unique.es/?p=506
Comentaris
M'ha agradat molt l'entrevista.
Lina Batista
03/02/2015

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...

TALLER DE MÀRQUETING DIGITAL

Tens alguna idea de negoci o t'agradaria formar-te en comunicació i màrqueting digital?

Tallers 25N: Autodefensa feminista / Feminisme per a homes en re-construcció

Dia internacional per a l eliminació de la violència masclista Divendres 22 de novembre, 18 a 21h La Seu d'Urgell

Tallers Moneo - Educació familiar durant l'adolescència

El Pla de Sant Tirs 18 i 25 de novembre, de 19 a 20.30h Adreçat s a famílies amb fills i filles adolescents