Noves professions 6. homeòpata

GLUP'S 2012 Gener 30
T'expliquem què és l'homeopatia i què fa aquest professional de la salut.
Segons els diccionari, l'homeopatia és la pràctica terapèutica que consisteix a tractar les malalties per mitjà de medicaments a dosis mínimes, els quals, administrats a dosis més grans produirien en la persona sana símptomes iguals als de la malaltia que es tracte a combatre. D'aquesta manera s'activen les defenses de l'organisme i s'arriba suaument a millorar o a guarir la malaltia.

Funcions.

A diferència de la medicina convencional, l'homeopatia tan sols prescriu medicaments preparats a partir de productes d'origen vegetal o animal o de productes químics ( minerals o orgànics ). A més, la perscripció del tractament es fa després d'analitzar a consciència els símptomes i els signes propis de la malaltia, així com la reacció particular que tenen sobre el pacient. Per això cal que aquest especialista dugui a terme: 

* Una història clínica detallada
* Una exploració al malalt i proves complementàries per arribar al diagnòstic
* Una definició del tractament

Mercat laboral.

La professió d'homeòpata està en creixement, encara que a Espanya no tingui cap normativa sobre l'exercici d'aquesta activitat, i només la reconegui com un acte mèdic. Tanmateix, el 2010 es va calcular que a l'Estat hi havia 3000 metges d'atenció primària, 2000 pediatres i 4600 facultatius d'altres especialitats que prescrivien medicaments homeopàtics.

L'homeopatia cada dia té més adeptes, sobretot en l'àrea de pediatria, ja que els medicaments no tenen efectes secundaris i són fàcils d'administrar.

Accés.

Per ser homeòpata cal que cursis els estudis següents:

* Grau en Medicina
* Grau en Farmàcia

Per traballar com a homeòpata cal fer cursos d'especialització en medicina natural o alternativa, perquè no hi ha cap formació específica oficial.

Font: www.qestudio.cat - Gener 2012.

 

Comentaris
biA3Q6 <a href="http://bxeousayvxzs.com/">bxeousayvxzs</a>, [url=http://cceqrckmryky.com/]cceqrckmryky[/url], [link=http://gaxezbfymekv.com/]gaxezbfymekv[/link], http://evcwnzaqgteh.com/
zulibmzavy
08/06/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 26 Juliol 2019

Marxem de vacances...!

L'Oficina Jove del Maresme se'n va de vacances del 27 de juliol al 28 d'agost (ambdós inclosos)!

OFICINA JOVE DEL PRIORAT 18 Juliol 2019

Informació ajuts MOBINT-MIF

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 16 Juliol 2019

Ajuts MOBINT-MIF 2019-2020

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

Guia de Recursos per a Joves

L'Oficina Jove del Baix Ebre ha elaborat una Guia de Recursos per a Joves

OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Juliol 2019

Butlletí de Juliol - Mobilitat Internacional Jove del Maresme

Ja pots consultar les novetats sobre Mobilitat Internacional Jove del mes de juliol!