Noves professions 6. homeòpata

GLUP'S 2012 Gener 30
T'expliquem què és l'homeopatia i què fa aquest professional de la salut.
Segons els diccionari, l'homeopatia és la pràctica terapèutica que consisteix a tractar les malalties per mitjà de medicaments a dosis mínimes, els quals, administrats a dosis més grans produirien en la persona sana símptomes iguals als de la malaltia que es tracte a combatre. D'aquesta manera s'activen les defenses de l'organisme i s'arriba suaument a millorar o a guarir la malaltia.

Funcions.

A diferència de la medicina convencional, l'homeopatia tan sols prescriu medicaments preparats a partir de productes d'origen vegetal o animal o de productes químics ( minerals o orgànics ). A més, la perscripció del tractament es fa després d'analitzar a consciència els símptomes i els signes propis de la malaltia, així com la reacció particular que tenen sobre el pacient. Per això cal que aquest especialista dugui a terme: 

* Una història clínica detallada
* Una exploració al malalt i proves complementàries per arribar al diagnòstic
* Una definició del tractament

Mercat laboral.

La professió d'homeòpata està en creixement, encara que a Espanya no tingui cap normativa sobre l'exercici d'aquesta activitat, i només la reconegui com un acte mèdic. Tanmateix, el 2010 es va calcular que a l'Estat hi havia 3000 metges d'atenció primària, 2000 pediatres i 4600 facultatius d'altres especialitats que prescrivien medicaments homeopàtics.

L'homeopatia cada dia té més adeptes, sobretot en l'àrea de pediatria, ja que els medicaments no tenen efectes secundaris i són fàcils d'administrar.

Accés.

Per ser homeòpata cal que cursis els estudis següents:

* Grau en Medicina
* Grau en Farmàcia

Per traballar com a homeòpata cal fer cursos d'especialització en medicina natural o alternativa, perquè no hi ha cap formació específica oficial.

Font: www.qestudio.cat - Gener 2012.

 

Comentaris
biA3Q6 <a href="http://bxeousayvxzs.com/">bxeousayvxzs</a>, [url=http://cceqrckmryky.com/]cceqrckmryky[/url], [link=http://gaxezbfymekv.com/]gaxezbfymekv[/link], http://evcwnzaqgteh.com/
zulibmzavy
08/06/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

El Consell Comarcal del Montsià contractarà a cinc persones joves en pràctiques beneficiàries de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià rep una subvenció en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 per a la contractació de persones ...

Torna Time to move 2019!

L’Oficina jove de l’Alt Urgell es suma a la iniciativa emblemàtica d'Eurodesk "Time to Move" per tal de donar a conèixer a les persones joves de ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Octubre 2019

Butlletí d'octubre - Servei de Mobilitat Internacional

Acabat de sortir del forn... ja és aquí el butlletí del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Fes-li un cop d'ull...!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 09 Octubre 2019

Butlletí Va de joves del mes de setembre

Consluta les notícies més joves del teu territori.