Nou claus per a fer més eficient la cerca de feina.

GLUP'S 2011 Desembre 27
Cada dia, a Espanya milers de candidats s'inscriuen a les ofertes de feina que es publiquen.
En un moment de crisis com l'actual, amb una taxa d'atur que supera el 20%, trobar feina pot resultar molt complicat. Les ofertes es redueixen, els candidats es multipliquen i les vacants poden no encaixar del tot en un perfil determinat.

Davant d'aquesta situació, resulta convenient recordar una sèrie de claus que faciliten la cerca i ajuden a aconseguir un lloc de treball.

Allò mé simportant és preservar en la cerca de feina malgrat els obstacles. Tot i que són una fórmula màgica existeixen algunes pautes que poden seguir-se. Coincideixen en considerar-se imprescindibles els encarregats de recursos humans, els orientadors laborals i els tècnics de les empreses de treball temporal.

1. Marcar objectius
La primera cosa que s'ha de fer quan es decideix trobar una feina es fixar les prioritats, o sigui, concretar el tipus de lloc al que pretenem optar i tenir clares les pròpies conficions. Ens hem d'organitzar i reflexionar abans de començar, convé imposar-se horaris i activitats que s'han d'assolir cada dia.

2. Formació
S'han de presentar les millors aptituds davant la resta de candidats. Tenir una informació continuada en una àrea específica a la que s'opta és essencial.
En les èpoques d'atur podem realitzar nous estudis, buscar cursos, aprendre idiomes o millorar-ne el nivell, dur a terme feines de copperació o voluntariat.

3. Currículum
És la primera imatge que es rep d'un treballador. Transmetre amb claredat i precisió que som l'adequat pel lloc de treball al que s'opta, adaptar el currículum a l'oferta o incloure una carta de presentació permet diferenciar-se de la resta de candidats. Per tot això és important acompanyar la formació i l'experiència amb una sèrie d'objectius professionals que aportin valor afegit respecte als currículums habituals.

4. Mostrar disposició.
No podem pretendre accedir a un lloc de treball i cobrar, d'entrada, un sou elevat ni tenir el millor horari. Treballar suposa un esforç i és essencial estar disposat a fer-lo.

5. Portals de feina.
Ja sigui a través d'Internet, fires d'ocupació, els diferents anuncis a la premsa escrita o mitjançant canals institucionals, lo important és buscar en el canal que més s'adapti a cada lloc. Us recordem que existeixen portals generalistes com ara Infojobs o Infoempleo, però també n'hi ha especialitzats com a Tecnoempleo.

6. Entrevista personal.
Ha de preparar-se amb determinació i antelació. La sinceritat, claredat, confiança i una predisposició positiva són imprescindibles a totes les proves de selecció. A més a més, hem d'adaptar el nostre apsecte personal a l'entorn al que s'aspira treballar, demostrar interès per la vacant amb actitud proactiva i explotar les habilitats i fortaleses pròpies sense caure en l'arrogància.

7. Xarxes socials
És útil obrir un personal a xarxes com ara Linkedin, Twitter o Facebook, sempre enfocats al nostre perfil professional. A més a més, és convenient seguir les pàgines de les empreses a les que s'opti o a les que ens interessi accedir.

8. Agenda de contactes.
És indispensable mantenir una àmplia i variada agenda d'amistats. Entre un candidat desconegut i un altre que el seleccionador conegui, sovint, es decidiran pel darrer. Família, amics, companys d'universitat i antics col·legues són el primer nivell de networking. Convé guardar tots aquests contactes en una agenda i revisar-los cada cert temps a l'espera de l'oportunitat adequada.

9. Ampliar horitzons.
La situació acutal és molt complicada. Pensar en marxar a l'estranger, en especial dins de la UE, és una alternativa que no ha d'espantar: Internet és una porta oberta al món, hi ha multitud d'oportunitats. Una font on documentar-se és la Xarxa Eures, el portal de la mobilitat professional de la Unió Europea. La seva pàgina permet fer cerques de feina, introduir currículums i aconseguir informació sobre condicions de feina a diferents països europeus. A més a més, qualsevol experiència en un altre país, amb un altre idioma, costums i cultura, sempre és enriquidor i pot resultar de gan ajuda en el moment de tornar al país d'origen.

FONT: Extracte de l'article publicat a 20minutos.es i acutalitzat a data de 22/10/2011
Comentaris
cJD2MU <a href="http://kmcuuzpivfov.com/">kmcuuzpivfov</a>, [url=http://vqaqdihfcmue.com/]vqaqdihfcmue[/url], [link=http://npbeoeqoquzo.com/]npbeoeqoquzo[/link], http://dxvlhggxmfzf.com/
bsmuej
07/03/2015
ABBHEh <a href="http://evyqiidpbegk.com/">evyqiidpbegk</a>, [url=http://acvlutqzdoaq.com/]acvlutqzdoaq[/url], [link=http://hgkgavusdffy.com/]hgkgavusdffy[/link], http://qcukcilbvcws.com/
asvdtgjkw
18/04/2015
fzRfi2 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
zq2KT3 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
G5zk5D http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiXzS
13/10/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Pla B...Gap Year.

Si el teu pla A t'ha fallat, què tal fer un Gap Year com a pla B? Gap Year, o any sabàtic per a nosaltres, no, no és "no fotre res" o "dedicar-te a ...

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem l'Ethan Barea, un jove guissonenc músic de 17 anys que actualment està estudiant el batxillerat artístic-escènic a l’Ondara de Tàrrega. ...

Butlletí "Va de joves" mes de juliol

Ja pots assabentar-te de les últimes notícies del mes de juliol.

I JORNADA "CONNECTEM LA SEGARRA"

Des de la Xarxa d'Inserció Laboral estem preparant la primera jornada d'ocupació que es realitzarà el 25 de setembre a les instal·lacions del CEI ...