Nou claus per a fer més eficient la cerca de feina.

GLUP'S 2011 Desembre 27
Cada dia, a Espanya milers de candidats s'inscriuen a les ofertes de feina que es publiquen.
En un moment de crisis com l'actual, amb una taxa d'atur que supera el 20%, trobar feina pot resultar molt complicat. Les ofertes es redueixen, els candidats es multipliquen i les vacants poden no encaixar del tot en un perfil determinat.

Davant d'aquesta situació, resulta convenient recordar una sèrie de claus que faciliten la cerca i ajuden a aconseguir un lloc de treball.

Allò mé simportant és preservar en la cerca de feina malgrat els obstacles. Tot i que són una fórmula màgica existeixen algunes pautes que poden seguir-se. Coincideixen en considerar-se imprescindibles els encarregats de recursos humans, els orientadors laborals i els tècnics de les empreses de treball temporal.

1. Marcar objectius
La primera cosa que s'ha de fer quan es decideix trobar una feina es fixar les prioritats, o sigui, concretar el tipus de lloc al que pretenem optar i tenir clares les pròpies conficions. Ens hem d'organitzar i reflexionar abans de començar, convé imposar-se horaris i activitats que s'han d'assolir cada dia.

2. Formació
S'han de presentar les millors aptituds davant la resta de candidats. Tenir una informació continuada en una àrea específica a la que s'opta és essencial.
En les èpoques d'atur podem realitzar nous estudis, buscar cursos, aprendre idiomes o millorar-ne el nivell, dur a terme feines de copperació o voluntariat.

3. Currículum
És la primera imatge que es rep d'un treballador. Transmetre amb claredat i precisió que som l'adequat pel lloc de treball al que s'opta, adaptar el currículum a l'oferta o incloure una carta de presentació permet diferenciar-se de la resta de candidats. Per tot això és important acompanyar la formació i l'experiència amb una sèrie d'objectius professionals que aportin valor afegit respecte als currículums habituals.

4. Mostrar disposició.
No podem pretendre accedir a un lloc de treball i cobrar, d'entrada, un sou elevat ni tenir el millor horari. Treballar suposa un esforç i és essencial estar disposat a fer-lo.

5. Portals de feina.
Ja sigui a través d'Internet, fires d'ocupació, els diferents anuncis a la premsa escrita o mitjançant canals institucionals, lo important és buscar en el canal que més s'adapti a cada lloc. Us recordem que existeixen portals generalistes com ara Infojobs o Infoempleo, però també n'hi ha especialitzats com a Tecnoempleo.

6. Entrevista personal.
Ha de preparar-se amb determinació i antelació. La sinceritat, claredat, confiança i una predisposició positiva són imprescindibles a totes les proves de selecció. A més a més, hem d'adaptar el nostre apsecte personal a l'entorn al que s'aspira treballar, demostrar interès per la vacant amb actitud proactiva i explotar les habilitats i fortaleses pròpies sense caure en l'arrogància.

7. Xarxes socials
És útil obrir un personal a xarxes com ara Linkedin, Twitter o Facebook, sempre enfocats al nostre perfil professional. A més a més, és convenient seguir les pàgines de les empreses a les que s'opti o a les que ens interessi accedir.

8. Agenda de contactes.
És indispensable mantenir una àmplia i variada agenda d'amistats. Entre un candidat desconegut i un altre que el seleccionador conegui, sovint, es decidiran pel darrer. Família, amics, companys d'universitat i antics col·legues són el primer nivell de networking. Convé guardar tots aquests contactes en una agenda i revisar-los cada cert temps a l'espera de l'oportunitat adequada.

9. Ampliar horitzons.
La situació acutal és molt complicada. Pensar en marxar a l'estranger, en especial dins de la UE, és una alternativa que no ha d'espantar: Internet és una porta oberta al món, hi ha multitud d'oportunitats. Una font on documentar-se és la Xarxa Eures, el portal de la mobilitat professional de la Unió Europea. La seva pàgina permet fer cerques de feina, introduir currículums i aconseguir informació sobre condicions de feina a diferents països europeus. A més a més, qualsevol experiència en un altre país, amb un altre idioma, costums i cultura, sempre és enriquidor i pot resultar de gan ajuda en el moment de tornar al país d'origen.

FONT: Extracte de l'article publicat a 20minutos.es i acutalitzat a data de 22/10/2011
Comentaris
cJD2MU <a href="http://kmcuuzpivfov.com/">kmcuuzpivfov</a>, [url=http://vqaqdihfcmue.com/]vqaqdihfcmue[/url], [link=http://npbeoeqoquzo.com/]npbeoeqoquzo[/link], http://dxvlhggxmfzf.com/
bsmuej
07/03/2015
ABBHEh <a href="http://evyqiidpbegk.com/">evyqiidpbegk</a>, [url=http://acvlutqzdoaq.com/]acvlutqzdoaq[/url], [link=http://hgkgavusdffy.com/]hgkgavusdffy[/link], http://qcukcilbvcws.com/
asvdtgjkw
18/04/2015
fzRfi2 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
zq2KT3 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Bradley
07/08/2015
G5zk5D http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiXzS
13/10/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

L'OFICINA JOVE DEL BAIX CAMP PARTICIPARÀ A LA JORNADA DE L'OCUPACIÓ JUVENIL ORGANITZADA PER LA CAMBRA DE COMERÇ DE REUS.

La Fira de l’ocupació PICE busca relacionar els joves amb el teixit empresarial i experts en orientació ocupacional. Dirigit a joves de 16 a 29 anys. ...

Cursos d'Autodefensa Feminista a Mataró

La secció d’Igualtat de l’Ajuntament de Mataró organitza dos cursos d’Autofensa Feminista per a dones aquest juliol.

Curs de carretons elevadors al Consell Comarcal del Priorat

Nova edició del curs de carretons elevadors aquest mes de juny de 2019. No deixis passar aquesta oportunitat de formar-te per aconseguir un lloc de treball. ...

El Consell Comarcal del Priorat presenta un projecte contra les agressions sexistes

El Servei de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat, han endegat un projecte ...