Montblanc celebra el dia mundial de la poesia

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles es va omplir de gom a gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es commemorà el passat dijous 21 de març.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsa un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. Per festejar-lo s’ha triat “Poes. Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col·laboració amb l’associació literària l’Escarritx i l’Escola Municipal de Música han celebrat  un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

L’activitat es va dur  a terme dijous 21 de març a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “Música de l’ànima teixida amb paraules” de Rosa Fabregat, va ser  llegit en diferents llengües: català, àrab, francès, romanès, rus, castellà, anglès, italià, portuguès, xinès i basc. L’Associació literària l’Escarritx va llegir de nou el poema en català i va recitar poemes de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta.

La nota musical la van posar alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada.

L’acte va finalitzar amb la lectura d’una poema de Ventura Gasol unes paraules d’agraïment del regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...

TALLER DE MÀRQUETING DIGITAL

Tens alguna idea de negoci o t'agradaria formar-te en comunicació i màrqueting digital?

Tallers 25N: Autodefensa feminista / Feminisme per a homes en re-construcció

Dia internacional per a l eliminació de la violència masclista Divendres 22 de novembre, 18 a 21h La Seu d'Urgell

Tallers Moneo - Educació familiar durant l'adolescència

El Pla de Sant Tirs 18 i 25 de novembre, de 19 a 20.30h Adreçat s a famílies amb fills i filles adolescents