Monitor de lleure: compromís voluntari o una sortida professional?

GLUP'S 2012 Febrer 08
L'educació en el lleure, com a part de l'educació no formal, és una intervenció educativa en el temps lliure dels infants i els joves fora de l'ensenyament reglat i de l'àmbit familiar.
Una aposta associativa i voluntària.

Tot això, a partir del compromís personal que hi ha darrera de la voluntat dels monitors i caps:

· Una tasca voluntària realitzada durant tot l'any en els centres d'esplai i els agrupaments escoltes amb una funció educativa clara, la transmissió dels valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l'educació integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps d'esbarjo.

· Una aposta personal d'aquells joves que decideixen associar-se i dedicar una part del seu temps lliure a educar infants i joves sense esperar res a canvi. Joves que fan una aposta col·lectiva de país per educar en el compromís, un valor que es transmet sobretot des de la gratuïtat.

Una dedicació professional?

Però hi ha una realitat paral·lela que cada cop va guanyant més terreny: treballar de monitor de forma remunerada i convertir-ho en una feina. És doncs desenvolupar una funció d'educació integral dels infants a través de les activitats pròpies del temps de lleure però des de la vessant professional. El requisit indispensable és tenir el diploma de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil. Aquest diploma s'obté fent el curs de monitor i aleshores es poden realitzar feines en diferents àmbits com ara en l'àmbit escolar ( monitor de menjador, de monitor de pati, de suport d'activitats extraescolars,... ), en l'àmbit de l'educació en el lleure ( monitor o director d'activitats de temps lliure infantil i juvenil: colònies, casals, campaments, de monitor luditecari, de tallerista o de monitor especialitzat ) o en l'àmbit d'oci en general ( monitor de fires i de parcs, d'animador turístic, d'educador especialitzat... )

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 26 Juliol 2019

Marxem de vacances...!

L'Oficina Jove del Maresme se'n va de vacances del 27 de juliol al 28 d'agost (ambdós inclosos)!

OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Juliol 2019

Estiu Jove - Campanya informativa d'estiu

Ja està aquí la campanya informativa d'estiu de l'Oficina Jove del Maresme! Vols saber de què tracta? Segueix llegint!

OFICINA JOVE DEL PRIORAT 18 Juliol 2019

Informació ajuts MOBINT-MIF

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 16 Juliol 2019

Ajuts MOBINT-MIF 2019-2020

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita ...

Guia de Recursos per a Joves

L'Oficina Jove del Baix Ebre ha elaborat una Guia de Recursos per a Joves