Monitor de lleure: compromís voluntari o una sortida professional?

GLUP'S 2012 Febrer 08
L'educació en el lleure, com a part de l'educació no formal, és una intervenció educativa en el temps lliure dels infants i els joves fora de l'ensenyament reglat i de l'àmbit familiar.
Una aposta associativa i voluntària.

Tot això, a partir del compromís personal que hi ha darrera de la voluntat dels monitors i caps:

· Una tasca voluntària realitzada durant tot l'any en els centres d'esplai i els agrupaments escoltes amb una funció educativa clara, la transmissió dels valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l'educació integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps d'esbarjo.

· Una aposta personal d'aquells joves que decideixen associar-se i dedicar una part del seu temps lliure a educar infants i joves sense esperar res a canvi. Joves que fan una aposta col·lectiva de país per educar en el compromís, un valor que es transmet sobretot des de la gratuïtat.

Una dedicació professional?

Però hi ha una realitat paral·lela que cada cop va guanyant més terreny: treballar de monitor de forma remunerada i convertir-ho en una feina. És doncs desenvolupar una funció d'educació integral dels infants a través de les activitats pròpies del temps de lleure però des de la vessant professional. El requisit indispensable és tenir el diploma de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil. Aquest diploma s'obté fent el curs de monitor i aleshores es poden realitzar feines en diferents àmbits com ara en l'àmbit escolar ( monitor de menjador, de monitor de pati, de suport d'activitats extraescolars,... ), en l'àmbit de l'educació en el lleure ( monitor o director d'activitats de temps lliure infantil i juvenil: colònies, casals, campaments, de monitor luditecari, de tallerista o de monitor especialitzat ) o en l'àmbit d'oci en general ( monitor de fires i de parcs, d'animador turístic, d'educador especialitzat... )

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Setembre 2019

Oberta la matrícula per a cursar l'accés a un CFGS a distància

Des de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) ofereixen la possibilitat de preparar-te la prova d'accés i de realitzar el curs d'accés a un Grau Superior ...

Jornada 'Ampliem horitzons'

Dissabte 5 d'octubre, al refugi Ras de Conques. 10.15h - Taller de ioga 11.30h - Taller ‘Viatjar low cost per Àsia’ 12.15h - Taller de nutrició ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 14 Setembre 2019

ELS ESPAIS JOVES DE MATARÓ ENGEGUEN MOTORS

Ja es pot consultar la programació del primer trimestre de la Xarxa d'Espais Joves de Mataró!