La venda d'habitatges creix un 41,4% a reus al tercer trimestre de 2011

GLUP'S 2011 Desembre 09
A la demarcació la xifra és lleugerament superior al 10%
La venda d'habitatges a Catalunya ha crecut un 13.6% en els últims dotze mesos i ha passat de les 9.682 transaccions que es registraven al tercer trimestre del 2010 a les 10.997 del tercer trimestre del 2011, segons recull l'estadística del Ministeri de Foment. Catalunya trenca d'aquesta manera la tendència que es registra al conjunt de l'Estat, on les vendes van patir un descens del 6.3% en els últims dotze mesos. La demarcació de Girona registra l'augment de vendes més important de l'Estat.

En total a l'Estat al tercer trimestre es van registrar 75.462 transaccions immobiliàries d'habitatges davant el notari, mentre que al mateix període del 2010 van ser 80.550. Pel que fa a la tipologia, entre juliol i setembre es van registrar 24.945 transaccions d'habitatge nou ( 33.1% del total ) i 50.517 de segona ma ( 66.9% ). Comparat amb el mateix trimestre del 2010 la venda d'habitatge nou cau un 1%  la de segona mà un 8.7%.

Catalunya és una de les cinc comunitats autònimes on es registren números positius i se situa només per darrera de Navarra, on el creixament ha estat del 14.4%. A l'altre extrem, hi figuren Ceuta i Melilla, Extremadura, les Illes Canàries i Galícia. La demarcació de Girona ñes ka qye registra un augment més important a l'Estat, un 53.3%, mentre que Tarragona, Àlava, burgos i Navarra superen el 10%.

Els municipis amb major nombre de compravendes var ser Madrid ( 3.505), Barcelona ( 1.875 ) i València ( 1.200 ), però els municipis que han registrat un major augment són Santa Coloma de Gramanet, Girona, Soria, Toledo, Terol i Reus.

Foment destaca que les compres efectuades per estrangers residents a l'Estat han augmentat un 24.7% respecte al mateix període de l'any anterior. Les demarcacions on més han comprat són Alacant, Màlaga, Barcelona, les Illes Balears i Santa Cruz de Tenerife.

Font: reusdigital.cat, 09/12/2011
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Pla B...Gap Year.

Si el teu pla A t'ha fallat, què tal fer un Gap Year com a pla B? Gap Year, o any sabàtic per a nosaltres, no, no és "no fotre res" o "dedicar-te a ...

JOVES EN POSITIU

Avui coneixerem l'Ethan Barea, un jove guissonenc músic de 17 anys que actualment està estudiant el batxillerat artístic-escènic a l’Ondara de Tàrrega. ...

Butlletí "Va de joves" mes de juliol

Ja pots assabentar-te de les últimes notícies del mes de juliol.

I JORNADA "CONNECTEM LA SEGARRA"

Des de la Xarxa d'Inserció Laboral estem preparant la primera jornada d'ocupació que es realitzarà el 25 de setembre a les instal·lacions del CEI ...