L'associacionisme juvenil té premi

OFICINA JOVE DE L'ALT CAMP 2016 Octubre 11
A la tardor, formar part d’una associació juvenil o d’un grup de joves i tenir un bon projecte pot tenir premi.

PREMIS CIVISME 2016 (Premi Jaume Ciurana)

Qui els convoca i quin és l’objectiu?

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies convoca una nova edició dels Premis de Civisme, entre els que s’inclou el 29è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil. El premi vol fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l’esperit de servei, així com també el compromís envers la societat i l’estimació i el respecte per la natura.

Qui hi pot participar i què s’ha de presentar?

Poden participar-hi  grups de joves majors de 12 anys que formin part d’una entitat sense ànim de lucre i que hagin portat a terme alguna acció cívica de mèrit en favor de les persones o de l’entorn natural, de forma voluntària i gratuïta.

Terminis i premis

El termini de presentació de projectes i treballs acaba el 7 de novembre.

Es concedeixen tres premis per a cada una de les dues categories (a favor de les persones i millora de l’entorn natural):

• Primer premi: diploma i 1.000 euros

• Segon i tercer premis: diploma i una obra artística d'un autor català de renom per a cada treball premiat

 

PREMIS ATENEUS 2016 (Premi Jove, Proposa!)

Qui els convoca i quin és l’objectiu?

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoca aquests premis, entre els que s’inclou el Premi Jove, Proposa!,  amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç de les entitats culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Qui hi pot participar i què s’ha de presentar?

Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que donen suport als grup de joves, els quals poden pertànyer a les seves pròpies seccions juvenils. Al lloc web de la FAC es pot consultar el llistat d’entitats federades.

Terminis i premis

El termini de presentació de candidatures finalitza el 10 de novembre.

Es concedeixen tres premis per a cada modalitat:

• Primer premi: guardó i una dotació econòmica de 1.500 €

• Segon premi: diploma acreditatiu i una dotació econòmica de 900 €

• Tercer premi: diploma acreditatiu

 

CONCURS 1% PER A PROJECTES DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Qui els convoca i quin és l’objectiu?

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) busca ajudar a impulsar un projecte de base associativa i voluntària portat a terme per entitats sense ànim de lucre enfocat a promoure la transformació i resolució pacífica de conflictes en el seu sentit més ampli: violència armada, guerra, ocupació, desigualtats socioeconòmiques, pervivència d’estructures de governança autoritàries, polítiques migratòries injustes, violències de gènere, LBTBIfòbia, racisme i xenofòbia institucionalitzades...

Qui hi pot participar i què s’ha de presentar?

Hi poden participar associacions juvenils, siguin membres o no del CNJC, altres entitats sense ànim de lucre, moviments socials, plataformes i altres grups no formals, sempre que estiguin liderats i participats majoritàriament per joves.

S’acceptaran totes aquelles propostes formatives, recursos pedagògics o iniciatives que des de l’àmbit de la incidència i/o la sensibilització treballin per la transformació i resolució pacífica de conflictes en el seu sentit més ampli. L’àmbit pot ser local, nacional o internacional, però s’han d’haver iniciat entre l’1 de juliol de 2016 i l’1 de juliol de 2017, i han de tenir com a data màxima de finalització el 31 de desembre de 2017.

Terminis i premis

El termini de presentació de candidatures finalitza el 16 d’octubre.

Es concedeix una dotació econòmica de 4.212,03 euros per a un sol projecte.

 

Més informació

Premis Civisme (Premi Jaume Ciurana)

Premis Ateneus 2016 (Premi Jove, Proposa!)

Concurs 1%

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Setembre 2019

Oberta la matrícula per a cursar l'accés a un CFGS a distància

Des de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) ofereixen la possibilitat de preparar-te la prova d'accés i de realitzar el curs d'accés a un Grau Superior ...

Jornada 'Ampliem horitzons'

Dissabte 5 d'octubre, al refugi Ras de Conques. 10.15h - Taller de ioga 11.30h - Taller ‘Viatjar low cost per Àsia’ 12.15h - Taller de nutrició ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 14 Setembre 2019

ELS ESPAIS JOVES DE MATARÓ ENGEGUEN MOTORS

Ja es pot consultar la programació del primer trimestre de la Xarxa d'Espais Joves de Mataró!