JOVES EN POSITIU

OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 2019 Octubre 04
Avui coneixerem l'experiència del Zanke, un jove de 18 anys que fa un any que ha arribat a Cervera.

Bon dia, avui coneixerem la historia d’un jove que fa poc que viu a la nostra comarca però que ara ja la considera casa seva. Pels qui no et coneguin, et podries presentar Zanke?

Bon dia. Em dic Zanke Girasuba, tinc 18 anys i visc a Cervera. Fa 1 any i mig que vaig arribar, juntament amb la meva mare, procedent de Mali. Vaig venir amb ella perquè el meu pare ja vivia aquí.

Quina és la teva trajectòria acadèmica i laboral?

Quan vaig arribar, el meu pare em va preguntar què volia estudiar. Jo li vaig dir que volia aprendre coses relacionades amb l’electricitat o la pintura ja que sempre he volgut treballar d’això. Llavors, em va apuntar a l’Institut Antoni Torroja ja que hi fan un curs per ser auxiliar de pintura.

Aquest curs és un Programa de Formació i Inserció (PFI) on, durant l’any, feu un període de pràctiques. Recordes a quina empresa les vas fer? Era l’empresa que volies?

Sí. Quan va ser l’hora de triar el lloc de pràctiques, l’Antonio (el meu professor) em va preguntar on les volia fer. Jo li vaig dir que volia anar a una empresa de mobles d’aquí Cervera molt coneguda perquè sabia que tenien un departament de pintures. Després, va parlar amb ells sobre la possibilitat d’anar-hi i, al final, vaig estar fent pràctiques allà durant 3 mesos.

I quan vas acabar les pràctiques què vas fer?

Quan vaig acabar em van oferir la possibilitat de treballar allà. Abans, però, havia de fer un mes de vacances perquè no era possible firmar el contracte de seguida i volien que millorés la comprensió del català i castellà. Després de fer un intensiu, l’empresa va trucar a l’Antonio per comentar-li si jo podia fer una entrevista amb ells. Vaig anar-hi i em van explicar quina seria la meva feina, el meu horari, el sou.

I què tal l’experiència?

Molt bé, està molt bé perquè abans no entenia ni sabia parlar res. Però l’Antonio va tenir molta paciència per ensenyar-nos a parlar i escriure coses sobre pintura.

A banda del que et van ensenyar a l’institut, has fet algun curs d’idiomes?

Sí, he fet classes de català i castellà però també de full de càlcul, escriptura i informàtica per formar-me bé.

Creus que això t’ha ajudat, a banda de la feina, pel teu dia a dia?

Molt, perquè a la feina no volen ningú que no entengui ni sàpiga parlar català o castellà perquè, com jo, considero molt important poder-te comunicar amb els companys de feina. Si no saps parlar, és més difícil. Quan feia les pràctiques, em costava i per això, quan les vaig acabar, em vaig apuntar a l’Escola d’Adults a aprendre català. Jo crec que gràcies a això, després, quan em van avisar per fer l’entrevista, em van donar la feina per començar la setmana següent.

Ara estàs treballant, però tens pensat ampliar la teva formació ja sigui en temes de pintura o electricitat?

Sí. Ara estic treballant amb el tema de pintura, que m’agrada molt, però no descarto fer algun curs sobre electricitat o ampliar el de pintura en un futur.

Gràcies Zanke per haver compartit aquesta estona amb nosaltres i molta sort en el futur.

Moltes gràcies a vosaltres.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

L’OJAU ofereix places per a realitzar pràctiques professionals per a joves a Alemanya i Itàlia Programa TLN MOBILICAT

Per tercer any consecutiu, es tornen a oferir pràctiques professionals per a joves a l’estranger des de l’Oficina Jove, programa gestionat per l’Associació ...

OFICINA JOVE DE LA SEGARRA 14 Novembre 2019

NOU CANAL INFORMATIU D'OCUPACIO

Des d'Oficina Jove de la Segarra hem creat un nou canal per estar al dia de les ofertes de treball, ofertes formatives i programes d'ocupació de la Segarra ...

Les Borges analitza com funcionen les violències sexuals en els espais festius per a eradicar-les

L'Ajuntament de les Borges Blanques està duent a terme un procés de recol·lecció d’informació sobre el funcionament de les violències sexuals ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Butlletí de Novembre - Mobilitat Internacional del Maresme

Ja pots consultar el butlletí de notícies d'aquest mes del Servei de Mobilitat Jove del Maresme.

OFICINA JOVE DEL MARESME 12 Novembre 2019

Xerrada Amor romàntic i violència de gènere a les sèries per a adolescents

Biblioteca Pública de Cabrils, dijous 14 de novembre a les 19h.