Joventut posa en marxa una nova edició del programa de colònies als albergs "L'estiu és teu!"

La majoria de les places són per a activitats en llengua anglesa.
L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre el proper dilluns a les 12 del migdia el període de preinscripcions d’una nova edició del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!”.
 
La iniciativa, que enguany arriba a la seva 23a edició, ofereix experiències de fins a 10 dies per a infants i joves de 5 a 16 anys a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les catorze modalitats d’estades a escollir són: música (14 estils i 24 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i dansa.
 
El nombre total de places que s’ofereixen per aquest 2017 és de 8.549, 425 més que en l’edició anterior. Des de l’inici de “L’estiu és teu!”, un total de 137.017 joves han gaudit del programa.
 
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions el 21% dels participants. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques departamentals de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.
 
Estades de dansa i reduccions amb el Carnet Jove, principals novetats 
La novetat més destacada en l’edició d’enguany és la incorporació d’una nova modalitat d’estada: dansa, art i emocions. Aquestes colònies estan dirigides a nens i nenes de 8 a 12 anys sense necessitat que tinguin experiència prèvia i tindran lloc a l’alberg ‘Jaume I’ de l’Espluga de Francolí.
 
L’objectiu principal d’aquesta nova proposta és que els participants aprenguin a expressar les seves emocions a través de la dansa creativa i de diferents arts plàstiques: pintura, escultura o paper. Així mateix, els participants entrenaran les seves habilitats individuals i socials per a millorar tant la relació amb els altres com amb ells mateixos, tot identificant emocions i gestionant-les de manera positiva. Així, entre d’altres, es treballaran les emocions contraposades de frustració-autosuperació, admiració-gelosia, amo -odi, empatia-satisfacció i confiança-por, entre d’altres aspectes.
 
La vinculació de “L’estiu és teu!” amb el Carnet Jove –ambdós, programes gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut–, és una de les altres novetats d’aquest 2017. Les famílies dels participants que disposin del Carnet Jove tindran una reducció del 5% sobre el cost del total de l’estada.
 
Altres novetats que incorpora “L’estiu és teu!” en aquesta edició són l’ampliació a la franja d’edat de 5 a 7 anys per a les estades que combinen anglès i astronomia; la introducció de nous eixos conductors de les estades exclusives d’idiomes (adventure & fantasyart & creativity, English fans i multi-language experience), i l’ampliació de dues temàtiques a les combinades d’anglès i multiesportives (observació de la fauna a les Terres de l’Ebre i món medieval a Tremp).
 
D’altra banda, les colònies organitzades per l’ACJ també han habilitat un servei de transport a mida pels diferents torns amb l’objectiu de facilitar el desplaçament, abaratir-ne el cost i reduir l’impacte mediambiental. Així, es posarà un servei de busos a disposició de les famílies amb diferents opcions de punts de sortida i tornada.
 
Finalment, pel que fa a la informació prèvia del programa, aquesta edició comptarà, per segona vegada, amb xerrades per a pares i participants durant el període de preinscripció a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida amb l’objectiu d’oferir una informació més directa i personalitzada.
 
La seguretat, un aspecte cabdal
La seguretat és un aspecte capital del programa i, per això, s’ha editat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que inclou una fitxa individualitzada per cadascuna de les activitats de “L’estiu és teu!” on s’hi descriuen els mètodes de prevenció i seguretat duts a terme: característiques del lloc, equipació dels participants, material tècnic utilitzat, material d’emergència, organització, instruccions donades als participants i desenvolupament de l’activitat.
 
En l’àmbit de la seguretat, però també amb efectes sobre la qualitat pedagògica, el programa “L’estiu és teu!” compta amb una ràtio de responsables d’1/8, un índex que supera els nivells exigits per la normativa. En total, l’edició d’aquest 2017 comptarà amb un total de 1.165 monitors i directors.
 
Juliol, el mes amb més oferta 
El juliol és el mes amb més oferta (7.153 places), seguit per l’agost (1.094) i el setembre (302). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.
 
Per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (4.096 places), seguida per la de 13 a 16 anys (2.940), la de 8 a 16 anys (1.243), i la de 5 a 7 anys (270).
 
Preinscripcions fins el 28 de març
El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà dilluns 20 de març a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 28 de març.
 
Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del portal de preinscripcions. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà el 30 de març. Els resultats del sorteig es publicaran l’endemà, 31 de març, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies seleccionades.
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Octubre 2019

CURS GRATUÏT A MATARÓ - GARANTIA JUVENIL

El proper 21 d'octubre s'inicia un curs gratuït d'auxiliar d'ajuda a domicili: ajuda psicosocial a persones amb dependència, a Mataró.

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

El Consell Comarcal del Montsià contractarà a cinc persones joves en pràctiques beneficiàries de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià rep una subvenció en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 per a la contractació de persones ...

Torna Time to move 2019!

L’Oficina jove de l’Alt Urgell es suma a la iniciativa emblemàtica d'Eurodesk "Time to Move" per tal de donar a conèixer a les persones joves de ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Octubre 2019

Butlletí d'octubre - Servei de Mobilitat Internacional

Acabat de sortir del forn... ja és aquí el butlletí del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Fes-li un cop d'ull...!