Ja et pots apuntar al cau o a l’esplai!

OFICINA JOVE DE L'ALT CAMP 2016 Setembre 26
Ha començat l’escola, les activitats extraescolars, els deures i la rutina, però entre tantes obligacions, també hi ha temps per al lleure.

Una de les millors maneres d’aprofitar-lo i passar-s’ho be és apuntar-se a algun dels 525 centres d’esplais i 223 agrupaments escoltes actius que hi ha a Catalunya. Véns?

Als mesos de setembre i octubre les entitats d’educació en el lleure mantenen obertes les inscripcions perquè et puguis sumar a les activitats que organitzen durant tot l’any. Moltes de les activitats que has fet en un casal d’estiu, si hi has participat, tenen la seva continuïtat durant el curs escolar en esplais i caus.

Valors, activitats i molt més!
En l’educació en el lleure és fonamental compartir valors com la convivència, l’estima per l’entorn, la participació, la generositat, el compromís amb els altres, el respecte a la diferència o la iniciativa.
Viure petites i grans aventures, riure, jugar amb altres nois i noies, fer manualitats, caminar, aprendre lliçons que no s’ensenyen a classe, anar d’excursió, cantar i ballar, conèixer nous amics i amigues o apropar-se a la natura, són algunes de les activitats que duen a terme les entitats.
Pintures i fang, guitarres, objectes esportius, cançoners, jocs, foulards, cordes, cantimplores i motxilles, són les eines que fan servir tant monitors com participants en caus i esplais.

Aquestes eines, activitats i aquests valors són només el principi de tot el que trobaràs si véns a un esplai o agrupament escolta.

Què vol dir educació en el lleure?
Significa fer del teu temps lliure fora de l’horari escolar alguna cosa més que passar l’estona. I aquesta tasca la fan de forma voluntària associacions de joves obertes durant tot l’any. Són monitors i monitores i caps d’agrupament que combinen que t’ho passis més que bé mentre et fan créixer com a persona (perquè siguis un adult compromès i actiu), en un entorn diferent de l’escola i la família, durant la setmana, els dissabtes i en alguna excursió de cap de setmana.

Hi ha algun esplai o cau  a prop de casa?
Visquis on visquis, no hi ha excuses, perquè trobaràs caus i esplais per tot Catalunya. Només has de consultar el cercador d’entitats d’educació en el lleure per trobar les adreces dels agrupaments escoltes i centres d’esplai més propers. Pots fer cerques per filtres, és a dir, segons la comarca, el municipi o el codi postal on vius o, si ja t’han parlat d’alguna entitat concreta, buscar-la segons la federació, associació o el moviment al qual pertany.

Aquest cercador s’inscriu dins la campanya ‘I tu què fas? Vine al cau, vine a l’esplai!’, que impulsa la Direcció General de Joventut. L’objectiu és donar suport a aquestes entitats d’educació en el lleure, que integren les associacions juvenils, pel seu paper en el creixement personal d’infants i joves, com tu, i per la seva tasca com a transmissors de valors.

Ja ho saps. Quan algú et pregunti “I tu què fas?, podràs respondre: “vaig al cau, vaig a l’esplai”.
Segueix les etiquetes #cauesplai i #edulleure a Twitter i estigues al dia de totes les novetats!

Més informació

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 19 Setembre 2019

Oberta la matrícula per a cursar l'accés a un CFGS a distància

Des de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) ofereixen la possibilitat de preparar-te la prova d'accés i de realitzar el curs d'accés a un Grau Superior ...

Jornada 'Ampliem horitzons'

Dissabte 5 d'octubre, al refugi Ras de Conques. 10.15h - Taller de ioga 11.30h - Taller ‘Viatjar low cost per Àsia’ 12.15h - Taller de nutrició ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 14 Setembre 2019

ELS ESPAIS JOVES DE MATARÓ ENGEGUEN MOTORS

Ja es pot consultar la programació del primer trimestre de la Xarxa d'Espais Joves de Mataró!