Ja et pots apuntar al cau o a l’esplai!

OFICINA JOVE DE L'ALT CAMP 2016 Setembre 26
Ha començat l’escola, les activitats extraescolars, els deures i la rutina, però entre tantes obligacions, també hi ha temps per al lleure.

Una de les millors maneres d’aprofitar-lo i passar-s’ho be és apuntar-se a algun dels 525 centres d’esplais i 223 agrupaments escoltes actius que hi ha a Catalunya. Véns?

Als mesos de setembre i octubre les entitats d’educació en el lleure mantenen obertes les inscripcions perquè et puguis sumar a les activitats que organitzen durant tot l’any. Moltes de les activitats que has fet en un casal d’estiu, si hi has participat, tenen la seva continuïtat durant el curs escolar en esplais i caus.

Valors, activitats i molt més!
En l’educació en el lleure és fonamental compartir valors com la convivència, l’estima per l’entorn, la participació, la generositat, el compromís amb els altres, el respecte a la diferència o la iniciativa.
Viure petites i grans aventures, riure, jugar amb altres nois i noies, fer manualitats, caminar, aprendre lliçons que no s’ensenyen a classe, anar d’excursió, cantar i ballar, conèixer nous amics i amigues o apropar-se a la natura, són algunes de les activitats que duen a terme les entitats.
Pintures i fang, guitarres, objectes esportius, cançoners, jocs, foulards, cordes, cantimplores i motxilles, són les eines que fan servir tant monitors com participants en caus i esplais.

Aquestes eines, activitats i aquests valors són només el principi de tot el que trobaràs si véns a un esplai o agrupament escolta.

Què vol dir educació en el lleure?
Significa fer del teu temps lliure fora de l’horari escolar alguna cosa més que passar l’estona. I aquesta tasca la fan de forma voluntària associacions de joves obertes durant tot l’any. Són monitors i monitores i caps d’agrupament que combinen que t’ho passis més que bé mentre et fan créixer com a persona (perquè siguis un adult compromès i actiu), en un entorn diferent de l’escola i la família, durant la setmana, els dissabtes i en alguna excursió de cap de setmana.

Hi ha algun esplai o cau  a prop de casa?
Visquis on visquis, no hi ha excuses, perquè trobaràs caus i esplais per tot Catalunya. Només has de consultar el cercador d’entitats d’educació en el lleure per trobar les adreces dels agrupaments escoltes i centres d’esplai més propers. Pots fer cerques per filtres, és a dir, segons la comarca, el municipi o el codi postal on vius o, si ja t’han parlat d’alguna entitat concreta, buscar-la segons la federació, associació o el moviment al qual pertany.

Aquest cercador s’inscriu dins la campanya ‘I tu què fas? Vine al cau, vine a l’esplai!’, que impulsa la Direcció General de Joventut. L’objectiu és donar suport a aquestes entitats d’educació en el lleure, que integren les associacions juvenils, pel seu paper en el creixement personal d’infants i joves, com tu, i per la seva tasca com a transmissors de valors.

Ja ho saps. Quan algú et pregunti “I tu què fas?, podràs respondre: “vaig al cau, vaig a l’esplai”.
Segueix les etiquetes #cauesplai i #edulleure a Twitter i estigues al dia de totes les novetats!

Més informació

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.

TALLER: DESPERTADOR D'INQUIETUDS

Quines són les teves motivacions i els teus reptes? Com afrontar-los? T’agradaria descobrir quines són les teves motivacions, interessos, reptes... ...

TALLER DE MÀRQUETING DIGITAL

Tens alguna idea de negoci o t'agradaria formar-te en comunicació i màrqueting digital?

Tallers 25N: Autodefensa feminista / Feminisme per a homes en re-construcció

Dia internacional per a l eliminació de la violència masclista Divendres 22 de novembre, 18 a 21h La Seu d'Urgell

Tallers Moneo - Educació familiar durant l'adolescència

El Pla de Sant Tirs 18 i 25 de novembre, de 19 a 20.30h Adreçat s a famílies amb fills i filles adolescents