FP DUAL A ALEMANYA

OFICINA JOVE D'OSONA 2016 Gener 15
Alemanya necessita mà d'obra i busca joves catalans d'entre 18 i 27 anys que estiguin a l'atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l'ESO

Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l'empresa Bridge4Mobility (B4M) de Mataró (Maresme) perquè recluti prop de mig miler de candidats per formar part de la promoció CATAZUBI 2016 i comencin l'FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l'experiència laboral. Es tracta d'aprendre treballant.

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació,  els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç.

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes

B4M ofereix dues vies per als joves interessats en l'FP Dual. La majoritària és la que promou l'Agència Federal Alemanya d'Ocupació a través de "MobiProEU". Aquest programa garanteix uns ingressos de 818 euros nets al mes per a tots els estudiants. L'empresa de pràctiques en paga una part i el govern n'assumeix la diferència. El aspirants acollits al "MobiProEU" també disposen d'un curs intensiu d'alemany subvencionat, a més d'ajudes per al trasllat i de dos viatges a l'any per visitar la família.


L'altra opció és la intermediació directa de B4M entre els candidats i les empreses interessades que no han accedit al programa governamental. En aquest cas, els negocis que busquen aprenents paguen l'allotjament directament i els alumnes ingressen 450 euros nets al mes. Tant amb la primera com amb la segona opció, els catalans inscrits a l'FP Dual alemanya es poden mantenir econòmicament gràcies a la retribució que perceben per les pràctiques d'empresa, reben formació acadèmica, obtenen un títol reglat i, a més, aprenen i perfeccionen un nou idioma.
B4M és la responsable de la recerca dels aspirants, del curs intensiu previ d'alemany i de la gestió i seguiment de cada cas.

Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs 2016-2017, amb un contingent que es multiplica degut a l'èxit dels prop de 130 seleccionats en els dos cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels "länder" de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.


B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i dels ajuntaments de Tàrrega, Pineda de Mar, Mataró, la Seu d'Urgell, Ripoll, Sant Just Desvern, el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Consulta les sessions informatives aquí

Comentaris
AJIRyt Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is also really good.
cocoservice fiverr
14/04/2016
You might have an extremely good layout for the blog i want it to work with on my internet site too
fuck your mom
13/05/2016
SET4h7 Very nice info and right to the point. I don at know if this is really the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thx
big dildos
16/05/2016
hu4puG Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Much thanks again. Great.
big dilbos
05/07/2016
Z5mK5i Muchos Gracias for your article post. Great.
lananal
04/08/2016

Escriu el teu comentari:

=