FP DUAL A ALEMANYA

OFICINA JOVE D'OSONA 2016 Gener 15
Alemanya necessita mà d'obra i busca joves catalans d'entre 18 i 27 anys que estiguin a l'atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l'ESO

Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l'empresa Bridge4Mobility (B4M) de Mataró (Maresme) perquè recluti prop de mig miler de candidats per formar part de la promoció CATAZUBI 2016 i comencin l'FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l'experiència laboral. Es tracta d'aprendre treballant.

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació,  els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç.

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes

B4M ofereix dues vies per als joves interessats en l'FP Dual. La majoritària és la que promou l'Agència Federal Alemanya d'Ocupació a través de "MobiProEU". Aquest programa garanteix uns ingressos de 818 euros nets al mes per a tots els estudiants. L'empresa de pràctiques en paga una part i el govern n'assumeix la diferència. El aspirants acollits al "MobiProEU" també disposen d'un curs intensiu d'alemany subvencionat, a més d'ajudes per al trasllat i de dos viatges a l'any per visitar la família.


L'altra opció és la intermediació directa de B4M entre els candidats i les empreses interessades que no han accedit al programa governamental. En aquest cas, els negocis que busquen aprenents paguen l'allotjament directament i els alumnes ingressen 450 euros nets al mes. Tant amb la primera com amb la segona opció, els catalans inscrits a l'FP Dual alemanya es poden mantenir econòmicament gràcies a la retribució que perceben per les pràctiques d'empresa, reben formació acadèmica, obtenen un títol reglat i, a més, aprenen i perfeccionen un nou idioma.
B4M és la responsable de la recerca dels aspirants, del curs intensiu previ d'alemany i de la gestió i seguiment de cada cas.

Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs 2016-2017, amb un contingent que es multiplica degut a l'èxit dels prop de 130 seleccionats en els dos cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels "länder" de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.


B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i dels ajuntaments de Tàrrega, Pineda de Mar, Mataró, la Seu d'Urgell, Ripoll, Sant Just Desvern, el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Consulta les sessions informatives aquí

Comentaris
AJIRyt Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is also really good.
cocoservice fiverr
14/04/2016
You might have an extremely good layout for the blog i want it to work with on my internet site too
fuck your mom
13/05/2016
SET4h7 Very nice info and right to the point. I don at know if this is really the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thx
big dildos
16/05/2016
hu4puG Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Much thanks again. Great.
big dilbos
05/07/2016
Z5mK5i Muchos Gracias for your article post. Great.
lananal
04/08/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Equipaments juvenils amb clau de gènere

El projecte “Equipaments Juvenils en Clau de Gènere” que es lidera des de l’Ajuntament de Mataró, ha estat triat per incorporar-se a la Plataforma ...

Sortir-se de la línea

Inauguració d’exposició

Garantia Juvenil de la Conca realitzarà una xerrada sobre l’auto ocupació als joves de la Comarca

La xerrada motivarà als joves envers l’auto ocupació com una alternativa de qualitat.