Emprenedors del mes de juny de 2016

www.pinergia.com

1.    Ens pots explicar breument en què consisteix el teu negoci?
PINERGIA SCCL és una cooperativa que es va fundar fa una mica més d’un any (març 2015). Les principals branques en que ens volem centrar són: energia, gestió forestal i biomassa, i telecomunicacions.
Actualment estem centrats en el tema de telecomunicacions, en un projecte per donar servei de banda ampla rural d’internet i telefonia fixa a les comarques d’Alt Urgell i Cerdanya.   Consisteix en una xarxa pròpia de radio-enllaços per tal de donar un producte competitiu, garantint un bon servei i de qualitat en zones rurals.
La branca d’energies engloba dues grans parts. Per una banda, buscar l’eficiència energètica en les instal•lacions existents (és a dir, amb el que tenim, gastar menys). Per altra banda, la implantació de fonts d’energia renovables, tant a nivell particular, empresarial i col•lectiu.
L’objectiu de la gestió ambiental és poder aprofitar el recursos de la zona on estem garantint una sostenibilitat de tot el conjunt.

2.    Quan et va sorgir la decisió d’emprendre?
Nosaltres feia poc que havíem acabat els estudis, i estàvem treballant en coses separades. Tot va començar fa un parell d’anys quan vam conèixer l’Àngel, actual soci de PINERGIA, que a més a més està impulsant un viver d’empreses a Mig Vi (Lles de Cerdanya). A partir de converses informals, la possibilitat de començar un projecte d’aquestes característiques va anar agafant força, fins que ens el vam acabar creient, i finalment el vàrem tirar endavant.

3.    Vas fer algun tipus d’avaluació prèvia o et vas llençar directament? Quins passos vas seguir?
Va ser una combinació de les dues coses. Inicialment vam fer un estudi de mercat i un pla d’empresa, però ja sabíem que ho intentaríem igualment. A més a més, després d’un any i 2 mesos t’adones que tot ha anat bastant diferent del que havíem previst.
Un cop ja teníem presa la decisió, ens vam decantar per constituir una cooperativa. Aquesta forma jurídica et permet democratitzar molt les decisions i tenir una estructura molt horitzontal, on tots els socis tenen el projecte com a propi. Vam realitzar un curs de cooperativisme a LabCoop per tal de conèixer més aquesta forma jurídica. Va ser més endavant quan ens va sorgir l’oportunitat de treballar en telecomunicacions.

4.    Quins creus que són els principals avantatges i desavantatges per treballar per un mateix?
Avantatges que treballes a una feina que tu has triat, per tant ho fas amb més ganes i il•lusió. Saps que l’esforç i temps que hi dediques, repercutirà en positiu sobre la cooperativa. És una responsabilitat afegida i constant.  A més a més, aprens moltíssim amb tot el que et vas trobant pel camí i que ni t’havies plantejat mai (gestionar el dia a dia, tenir present aspectes de coordinació, etc.)
Per altra banda, dediques molt temps a la feina on a més tens una responsabilitat important, que d’altra banda si estiguessis assalariat no ho faries. Tens poc temps lliure i costa molt de desconnectar de la feina (sempre estan donant voltes a alguna o altra qüestió que tens pendent).
I és que quan veus que l’empresa va creixent i que en part és fruit de les teves decisions i el teu esforç, es compensen tots els desavantatges i dificultats que t’has pogut trobar.

5.    Què volies ser de gran?
Sempre havia volgut treballar a l’aire lliure, una feina que estigues relacionat amb el meu entorn, el territori, el medi ambient...Poder estar aquí dalt a la Cerdanya, al meu lloc. De moment soc el que vull ser ara.
El fet de poder treballar al Pirineu amb una feina relacionada amb els estudis no és fàcil. Aleshores, al final arribes a la conclusió que el que vols ser de gran t’ho has de començar a treballar de jove, i que possiblement arriba el moment en que has de decidir a crear allò que volies ser de gran.

6.    Alguna recomanació per gent que vulgui emprendre?
Si tens la oportunitat, no la deixis passar. Potser sortirà malament, potser sortirà bé, però no s’ha de deixar passar. I si surt malament, doncs no passa res, una experiència més a la motxilla. Comparteix les teves idees, busca algú que coincideixi amb tu, construeix un projecte en comú. Escolta, aprèn, explora, busca...i si, llença’t a la piscina.

 

Comentaris
It's spooky how clever some ppl are. Thskna!
Azia
21/07/2016
Your website has to be the elotnrecic Swiss army knife for this topic.
Rosa
21/07/2016
Yup, that'll do it. You have my <a href="http://wviatdmpkxi.com">apineciatpor.</a>
Loree
21/07/2016
That's an inventive answer to an <a href="http://rwnhhxcgw.com">intieestrng</a> question
Jhett
21/07/2016
You mean I don't have to pay for expert advice like this aneromy?! http://burzrkm.com [url=http://jjtkcdgibe.com]jjtkcdgibe[/url] [link=http://feabuprij.com]feabuprij[/link]
Magdelina
23/07/2016
If not for your writing this topic could be very covtoluned and oblique. http://ldhnxlc.com [url=http://ennfzbwtli.com]ennfzbwtli[/url] [link=http://fmnjvvhboxr.com]fmnjvvhboxr[/link]
Irish
23/07/2016
I told my <a href="http://ervnfwz.com">grdnamother</a> how you helped. She said, "bake them a cake!"
Thena
24/07/2016
This was so helpful and easy! Do you have any <a href="http://zlncdvgmyw.com">arltcies</a> on rehab?
Tibbie
24/07/2016
No cotnmaipls on this end, simply a good piece. http://blzzroh.com [url=http://aqfnaacd.com]aqfnaacd[/url] [link=http://rfroifz.com]rfroifz[/link]
Mccayde
24/07/2016
Wow, that's a really clever way of thinnikg about it! http://vwfxkhm.com [url=http://yawmyoq.com]yawmyoq[/url] [link=http://virtfjbmlb.com]virtfjbmlb[/link]
Andi
24/07/2016
6WpFZW <a href="http://tnbeeeeihuxs.com/">tnbeeeeihuxs</a>, [url=http://guvdzcgwwxqz.com/]guvdzcgwwxqz[/url], [link=http://yqyfzcuayxdp.com/]yqyfzcuayxdp[/link], http://swkvbcuirrgo.com/
wmttcfaij
20/01/2017
4FkaHM <a href="http://qpvelihdfglj.com/">qpvelihdfglj</a>, [url=http://shlcjtihaiql.com/]shlcjtihaiql[/url], [link=http://qyidewombkvg.com/]qyidewombkvg[/link], http://ruhepvvidfyn.com/
qmvluun
04/05/2017

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Febrer 2019

Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil Vilassar de Mar

Caps de setmana-semi intensiu setmana santa

OFICINA JOVE D'OSONA 14 Febrer 2019

S'inicia el programa de Referents d'Ocupació Juvenil

L'Oficina Jove d'Osona va incorporar el passat mes de desembre dos Referents d'Ocupació Juvenil

OFICINA JOVE DEL BAGES 13 Febrer 2019

Xerrada: Internet segura

Com podem navegar per la xarxa de forma segura?... Vine a informar-te!

Caminada popular "A l'Alt Camp caminem per la igualtat"

El pròxim 10 de març el Consell Comarcal de l'Alt Camp organitza una caminada popular en motiu del Dia Internacional de les Dones