Emprenedora del mes de JULIOL de 2016

JESS RAIGAL - MOIXAINES “podem aconseguir tot el que volem si sabem com fer-ho i si ho fem”

1.    Ens pots explicar breument en què consisteix el teu negoci?

MOIXAINES, Mare de dia a La Seu d’Urgell - Servei educatiu per a infants d’entre 4 mesos i 3 anys d’edat. Alternativa a les escoles bressol.
Les Mares de Dia som persones formades en l’atenció als infants que oferim la nostra llar, la qual anomenem Llar de Criança, per acompanyar a grups reduïts de nens i nenes (un màxim de quatre) d’entre 4 mesos i 3 anys d’edat. L’interès social d’aquest tipus de servei recau en l’atenció en un ambient familiar, que possibilita tenir en compte i atendre les necessitats individuals dels petits, de forma saludable i harmoniosa.
Amb els nostres projectes, volem aconseguir un espai tranquil, acollidor i molt familiar on els infants puguin desenvolupar-se lliurement segons els seus interessos i les necessitats autèntiques des dels primers mesos de vida.
Volem proporcionar una atenció més individualitzada, adaptant les activitats, rutines i horaris tot respectant el procés evolutiu i maduratiu de cada infant. Es tracta d’un acompanyament que rau en l’amor i el respecte, on els infants siguin els protagonistes de la seva pròpia història.
Vetllem pel benestar dels petits i contribuïm al seu desenvolupament, tot acompanyant-los en l’alimentació, higiene i descans, així com en les vessantsemocionals i socials.
Es tracta d’un recurs on els horaris són flexibles per tal de facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral, a més de ser una alternativa a les guarderies tradicionals o escoles bressol.

2.    Quan et va sorgir la decisió d’emprendre?
Fa uns anys, començo a formar-me en educació viva, perspectiva pedagògica que cada cop està més vigent en la meva manera d’entendre l’educació i el desenvolupament humà. Arrel de la meva inquietud per conèixer i descobrir d’altres formes d’entendre la vida, sobretot pel que fa al món de l’educació, viatjo el Juliol del 2015 a Pisco, Perú, per realitzar un projecte de Cooperació Internacional amb petits i joves de la regió.
Arrel de l’experiència en cooperació, m’adono de la importància d’oferir als infants un acompanyament de qualitat en el seu desenvolupament com a persona lliure i única, amb totes les seves característiques, inquietuds i necessitats, des dels primers mesos de vida.
Després de molts anys a Barcelona i un cop torno del voluntariat a Perú, m’instal•lo de nou a La Seu. Els seus dos rius i les acollidores i altes Serres que formen aquesta Vall preciosa, em fan sentir de nou  a casa, rodejada d’aquella calma tant seva. És aleshores quan començo a formar-me en Guia Montessori (AMI), per tal de seguir indagant professionalment en allò que més m’interessa, tot aconseguint l’energia i la força necessària per engegar aquest projecte amb gran il•lusió.
Si miro enrere en el temps, m’adono que tan sols allò que realment va ser significatiu per mi quan era petita, és el que després de molts anys recordo amb la mateixa il•lusió que la primera vegada. És aquest el motiu que em fa engegar aquest camí, amb moltes ganes de compartir un bonic viatge i desitjant acompanyar als infants i les seves families des de la mirada còmplice del qui t’ajuda i t’acompanya a ser feliç.
La resta d’informació més específica la podeu trobar a:
 www.moixainesmarededia.wordpress.com

3.    Vas fer algun tipus d’avaluació prèvia o et vas llençar directament? Quins passos vas seguir?
M’hi vaig llençar de cap. M’engresco a engegar-lo peti qui peti, considerant que aquest tipus d’alternatives cada vegada tenen més ressò a Europa i mica en mica agafa més cabdal a Catalunya. Són moltes les mares de dia arreu d’Espanya i sobretot a la Província de Barcelona. Els seus serveis cada cop són més buscats pel seu caire pedagògic i per l’alternativa que ofereixen. I penso que qui vol, pot. Només cal una petita empenta i creure molt en el teu propi projecte i, en aquest cas, considero que encaixa molt bé com a nova oferta educativa a l’Alt Urgell, ja que de  moment, que jo sàpiga, no en trobem cap d’altre amb aquestes característiques concretes.

4.    Quins creus que són els principals avantatges i desavantatges per treballar per un mateix?
La resposta no és senzilla. Crec que existeix molts factors com el tipus de negoci i el lloc on vulguis emprendre que condicionen. De totes formes, considero que per una banda, els avantatges d’emprendre estan relacionats amb l’autonomia que t’ofereix treballar per un mateix i la satisfacció personal de lluitar per quelcom que et fa vibrar.
Com a desavantatges, l’esforç per a tirar un projecte endavant és major, ja que la dedicació és molt intensa, a més de comptar amb la possibilitat d’un risc econòmic, deixant d’assegurar-te un mateix sou peti qui peti a final de mes.
En tot cas, qui no arrisca no pisca diuen, veritat?

5.    Què volies ser de gran?
Sempre m’havia imaginat com a artista. La creativitat, sobretot en fotografia, sempre ha sigut un dels hobbies més importants en la meva joventut, i encara ara.
Més tard, vaig voler combinar l’art de ser mestra amb el de psicopedagogia. Acabant per ajuntar mica en mica tot el que millor se’m dona per crear un tipus d’espais educatius actius, flexibles i amb molt moviment, idea pedagògica que em mou com a persona.


6.    Alguna recomanació per gent que vulgui emprendre?
Amb tan sols una frase, que ha estat la que més m’ha ajudat durant els mesos previs a llençar-me a l’aventura: “podem aconseguir tot el que volem si sabem com fer-ho i si ho fem”.

 

Comentaris
Shiver me timbers, them's some great intonmafior.
Jacie
21/07/2016
If inooimatrfn were soccer, this would be a goooooal!
Eternity
21/07/2016
Good to find an expert who knows what he's <a href="http://nqhjxpjl.com">tanlikg</a> about!
Honney
21/07/2016
That's a genuinely <a href="http://okrjymyhcsp.com">imvpsseire</a> answer.
Gracelynn
21/07/2016
We've arrievd at the end of the line and I have what I need! http://gscnbbs.com [url=http://wbmvffd.com]wbmvffd[/url] [link=http://lgqewpjhr.com]lgqewpjhr[/link]
Mira
23/07/2016
Your answer was just what I needde. It's made my day! http://oyobjmfmz.com [url=http://qtyiiv.com]qtyiiv[/url] [link=http://imfrggbbh.com]imfrggbbh[/link]
Queenie
23/07/2016
The paragon of <a href="http://stawwvmq.com">unddsrtaneing</a> these issues is right here!
Birdie
24/07/2016
Your posting really <a href="http://cfgpecvi.com">steegihtrnad</a> me out. Thanks!
Howdy
24/07/2016
What liabietrng knowledge. Give me liberty or give me death. http://fxpqxeprqsl.com [url=http://qgacixfi.com]qgacixfi[/url] [link=http://ytztlzyfyem.com]ytztlzyfyem[/link]
Lacey
24/07/2016
Normally I'm against killing but this article slegehtarud my ignorance. http://oklqegxhklp.com [url=http://mqrchweloej.com]mqrchweloej[/url] [link=http://mbggbkfh.com]mbggbkfh[/link]
Suevonne
24/07/2016
q38oEA <a href="http://drdfpcdtnnuv.com/">drdfpcdtnnuv</a>, [url=http://drpwlzvlrcle.com/]drpwlzvlrcle[/url], [link=http://bdjpuyijxixi.com/]bdjpuyijxixi[/link], http://sygrdpajxikb.com/
imgnvzm
30/10/2016
TFN2Vp <a href="http://cppkhqiefgnb.com/">cppkhqiefgnb</a>, [url=http://lxdgovfanwcx.com/]lxdgovfanwcx[/url], [link=http://cpmndrgluzdd.com/]cpmndrgluzdd[/link], http://tymkslmttmee.com/
euknnyhthi
31/10/2016
tUMCqy <a href="http://fiizywjpxgfm.com/">fiizywjpxgfm</a>, [url=http://szscxunqoihy.com/]szscxunqoihy[/url], [link=http://bfghggobwzas.com/]bfghggobwzas[/link], http://csaqtbcpnoed.com/
yrtjmtixjoc
09/11/2016
hPqOjp <a href="http://lrmfoqsiwtdl.com/">lrmfoqsiwtdl</a>, [url=http://goxulliosxzx.com/]goxulliosxzx[/url], [link=http://eevziskzfpot.com/]eevziskzfpot[/link], http://uekweecugkst.com/
ftamnqqi
19/01/2017

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Febrer 2019

Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil Vilassar de Mar

Caps de setmana-semi intensiu setmana santa

OFICINA JOVE D'OSONA 14 Febrer 2019

S'inicia el programa de Referents d'Ocupació Juvenil

L'Oficina Jove d'Osona va incorporar el passat mes de desembre dos Referents d'Ocupació Juvenil

OFICINA JOVE DEL BAGES 13 Febrer 2019

Xerrada: Internet segura

Com podem navegar per la xarxa de forma segura?... Vine a informar-te!

Caminada popular "A l'Alt Camp caminem per la igualtat"

El pròxim 10 de març el Consell Comarcal de l'Alt Camp organitza una caminada popular en motiu del Dia Internacional de les Dones