El Voluntariat per la llengua (VxL) compta amb tu!

OFICINA JOVE DE L'ALT CAMP 2016 Desembre 05
Si vols participar en el Programa VxL, pots adreçar-te a la teva Oficina Jove o al Punt d’Informació Juvenil més proper, on t’informaran.

El Voluntariat per la llengua (VxL), un programa per practicar català a través de la conversa, ha creat 100.000 parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Una experiència molt enriquidora que no et pots perdre!

El Programa Voluntariat per la llengua VxL va néixer l’any 2003, creat per practicar català a través de la conversa i dirigit per la Direcció General de Política Lingüística . Es gestiona territorialment a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb un gran èxit de participants. Per tal d’incrementar la participació de la gent jove, els professionals de joventut de les Oficines Joves i dels Punts d’Informació juvenil col·laboren amb els dinamitzadors del programa VxL, a través d’una xarxa de coordinació territorial, organitzant conjuntament trobades, formacions, difusió de materials divulgatius, campanyes, xerrades, intercanvis lingüístics, punts d’informació i/o d’inscripció del VxL... i en la formació de noves parelles lingüístiques juvenils.

Parelles lingüístiques juvenils

El programa VxL es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. L’objectiu és facilitar que l’aprenent pugui practicar en situacions de la vida quotidiana, de forma relaxada, de manera que li sigui més fàcil decidir-se a parlar el català habitualment. D’altra banda, el programa promou entre les persones catalanoparlants la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a Catalunya. Des de la creació de programa fins ara, s’han creat 100.000 parelles.

Arran de la col·laboració entre els professionals de joventut i els dinamitzadors del Programa, aquest any 2016 s’han creat les primeres parelles lingüístiques juvenils. El passat mes de juliol es va formar la primera parella de Voluntariat per la llengua juvenil, formada per l’Ana Belén, de 19 anys, nascuda al Paraguai i veïna de Vallirana i l’Andrea, vallinerenca de 16 anys. En aquest cas el contacte es va produir en un casal de joves del municipi. Aquestes trobades, a més, faciliten els intercanvis culturals i, per tant, l’arrelament i la convivència.

Més informació

Voluntariat per la llengua

Oficines Joves (OJ) i Punts d'Informació Juvenil (PIJ)

 

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies
OFICINA JOVE DEL MARESME 15 Octubre 2019

CURS GRATUÏT A MATARÓ - GARANTIA JUVENIL

El proper 21 d'octubre s'inicia un curs gratuït d'auxiliar d'ajuda a domicili: ajuda psicosocial a persones amb dependència, a Mataró.

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

Concurs Calendari Montsià Jove 2020

Comença la tercera edició del Concurs d'Instagram de l'Oficina Jove del Montsià! Participa!

OFICINA JOVE DEL MONTSIÀ 11 Octubre 2019

El Consell Comarcal del Montsià contractarà a cinc persones joves en pràctiques beneficiàries de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià rep una subvenció en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 per a la contractació de persones ...

Torna Time to move 2019!

L’Oficina jove de l’Alt Urgell es suma a la iniciativa emblemàtica d'Eurodesk "Time to Move" per tal de donar a conèixer a les persones joves de ...

OFICINA JOVE DEL MARESME 10 Octubre 2019

Butlletí d'octubre - Servei de Mobilitat Internacional

Acabat de sortir del forn... ja és aquí el butlletí del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme! Fes-li un cop d'ull...!