Com trobar i que et trobin: les claus de la selecció 2.0

GLUP'S 2012 Abril 16
Les empreses són les primeres en bussejar a les xarxes socials per a buscar als millors talents.
La selecció 2.0 és una realitat que semblen assimilar cada cop millor les empreses per la rapidesa, la eficiència i la eficàcia que ofereixen les eines online en el procés de cerca de talent. També així ho entenen cada cop millor els candidats, que abandonen l'antiga tècnica de portar en mà el seu currículum per a començar a ser cada cop més actius en portals online de cerca de feina o a les xarxes socials.

Aquestes dues accions, la cerca del candidat perfecte, per una banda, i la de trobar una feina, per l'altre, corren el risc de no trobar-se en mig de tot el soroll de la web.

Monster.com ofereix eines com el "BeKnown" per amortitzar el màxim les oportunitats que ofereix la xarxa. Sobre tot per a que els perfils joves, que s'enfronten per primera vegada a la cerca de feina, ho facin adaptant-se a aquesta nova realitat.

A més a més, Monster ofereix 6 consells per adaptar-se a les noves fòrmules de selecció amb les xarxes socials com a protagoniestes:

1. Sumar-se al canvi amb les eines del canvi. Tècniques que podrien funcionar fa anys poden no ser tant eficaç en l'actualitat. Trucar a la porta per a entregar el CV és ja part del passat. A més a més de requerir molt temps, ens arrisquem a que no serveixi per a res el nostre CV quedi perdut en algun calaix. És el moment de les xarxes socials i aquestes ens brinden la oportunitat de moure el nostre perfil professional o el de la nostra empresa i tenir el feedback d'una oferta en temps real i inclús optar a diverses ofertes des d'un mateix perfil.

2. No és només qüestió de ser-hi. Un altre dels avantatges que ofereix l'entorn de reclutament online és que les empreses poden fixar-se en un perfil atractiu sense que en aquell moment tinguessin pensat contractar a ningú. Això sí, per a que això succeeixi has d'estar actualitzant i oferir elements que et diferenciïn. Twitter, Facebook,... no tot és qúestió d'estar-hi, també s'ha d'aprofitar allò que t'ofereix i participar-hi.

3. Una oferta activa. A través de la web les empreses poden publicar les seves ofertes de feina multiplicant el número de destinataris i el de possibilitats de trobar el candidat perfecte.

4. A contrarrellotge. Pot ser que trobar al candidat desitjat sigui la prioritat del dia i no es diposi del molt de temps per fer-ho. Una vegada amb l'oferta activa tinguin la possibilitat de filtar la resposta per, en només uns minuts carregar els perfils que més s'hi ajustin.

5. La major base de dades. La selecció 2.0 ens ofereix la opció de guardar totes les respostes a una oferta per a tenir-les en compte per a futures oportunitats sense que s'acumuli en carpetes i arxivadors.

6. Un perfil actiu. El món online està actiu. Ofereix tant a les empreses com als candidats la possibilitat de mostrar molt més que un assoliment, una oferta o unes línees del CV. Sigues actiu, envia un docuement però acompanya'l d'un vídeo, transforma'l en alguna cosa "viva", en multimèdia.

Font: extracte de l'article publicat a Monster.com el 12/03/2012
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Per nadal, marxem uns dies de vacances !!

L'Oficina Jove de Calàbria se'n va de vacances del 23 de desembre a l'1 de gener 2020.

OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

OFICINA JOVE DEL MARESME 29 Novembre 2019

Campus tecnològic de Nadal - Xnergic Tecnocampus

Nadal 2019 - Adreçat a joves de 12 a 18 anys

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.