Cinc passos per a planificar la nostra carrera professional en un mercat de treball en canvi constant

GLUP'S 2011 Desembre 19
Passos a seguir per identificar la nostra situació acutal davant l'ocupació.
A continuació es descriuen cinc passos que podem seguir per tal d'identificar quina és la nostra situació actual dabant l'ocupació i com podem millorar-la.

1. Hem de definir un o diversos objectius professionals realistes, d'acord amb la nostra qualificació i situació personal aixó com amb les necessitats del mercat laboral.

2. Una vegada definit el nostre objectiu professional, hem de fer un análisis del mercat laboral. Podem consultar les ofertes de feina existents a través dels diferents mitjans disponibles ( portals de feina a internet, anuncis en premsa, borses de treball, agències de col·locació, empreses de treball temporal, empreses de selecció, ofertes de treball públic, xarxes de contactes personals i professionals, observant els requisits i perfils que demanden les empreses per aquells llocs ( formació acadèmica, competències transversals, competències específiques i experiència ).

3. Després d'haver realitzat aquest análisis compararem el nostre perfil professional ( conjunt de competències, formació i experiència ) amb els requisits demandats pel mercat de treball que hem observat anteriorment. Quan fem això, estem identificant punts dèbils i forts del nostre perfil en relació amb l'objectiu professional.

4. Realitzada la detecció de necessitats, què tinc? què hem falta?, passem a dissenyar un itinerari formatiu amb l'objectiu de dotar al nostre perfil professional de la formació i les competències demandades per a les empreses en les ocupacions que ens interessen. Una vegada udentificades les nostres carències, hem de seleccionar el tipus de formació que s'adapti a les nostres necessitats, situació personal i laboral ( formació en el sistema educatiu o formació ocupacional ), quins cursos ens interessen i on ens podem dirigir per a dur-los a terme.

5. Finalment, s'ha de tenir en compte que existeixen diferents serveis d'informació i orientació professional on podem trobar informació, assessorament i acompanyament que ens facilitaran definir els nostres objectius professionals, conèixer recursos, eines i estratègies per a la cerca de feina, dissenyar itineraris formatiu adequats, informar-nos sobre els passos necessaris que hem de seguir per a desenvolupar una idea de negoci,... En aquest sentit, pots demanar hora amb el Servei de Treball de l'Oficina Jove del Baix  Camp, c/Castellvell, 24, Reus o bé per telèfon al 977010268

FONT: Educaweb - www.educaweb.com, 05/09/2011
Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

L'OFICINA JOVE DEL BAIX CAMP PARTICIPARÀ A LA JORNADA DE L'OCUPACIÓ JUVENIL ORGANITZADA PER LA CAMBRA DE COMERÇ DE REUS.

La Fira de l’ocupació PICE busca relacionar els joves amb el teixit empresarial i experts en orientació ocupacional. Dirigit a joves de 16 a 29 anys. ...

Cursos d'Autodefensa Feminista a Mataró

La secció d’Igualtat de l’Ajuntament de Mataró organitza dos cursos d’Autofensa Feminista per a dones aquest juliol.

Curs de carretons elevadors al Consell Comarcal del Priorat

Nova edició del curs de carretons elevadors aquest mes de juny de 2019. No deixis passar aquesta oportunitat de formar-te per aconseguir un lloc de treball. ...

El Consell Comarcal del Priorat presenta un projecte contra les agressions sexistes

El Servei de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat, han endegat un projecte ...