Barberà de la Conca acull la xerrada “Anar a l’estranger. Una experiència necessària”

La xerrada, que té per títol “Anar a l’estranger. Una experiència necessària”, es durà a terme a la sala del Vídeo el dijous 7 de desembre a les 12.00 h i anirà a càrrec de la tècnica de Joventut municipal.

La regidoria de Joventut de Barberà de la Conca i l’Oficina Jove Conca de Barberà organitzen una xerrada sobre mobilitat internacional on es presentarà el programa europeu Erasmus Plus i es donarà a conèixer el ventall de possibilitat que tenen els joves per marxar a l’estranger a formar-se, treballar, viatjar, fer un voluntariat, fer pràctiques o fer un intercanvi juvenil, entre d’altres.  

La xerrada, que té per títol “Anar a l’estranger. Una experiència necessària”, es durà a terme a la sala del Vídeo el dijous 7 de desembre a les 12.00 h i anirà a càrrec de la tècnica de Joventut municipal.

La xerrada té per objectiu fer arribar als joves informació actualitzada sobre l’accés, l’organització i el funcionament del programa Erasmus Plus; així com informar, orientar i acompanyar els joves i/o entitats juvenils que vulguin participar en un programa de mobilitat internacional o que vulguin viure una experiència a l’estranger.

El programa Erasmus Plus, que va néixer l’any 2014 i que serà vigent fins el 2020, és un programa europeu d'educació, formació, joventut i esport que té la finalitat de millorar les qualificacions i l'ocupabilitat i modernitzar l'educació, la formació i el treball juvenil a Europa. Servirà per oferir la oportunitats d'estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral, realitzar intercanvis i iniciatives juvenils i realitzar activitats de voluntariat a l'estranger.

Així mateix, també es parlarà d’altres experiències internacionals com poden ser la convivència en famílies, l’intercanvi de cases, el turisme responsable o l’acollida de viatgers en granges. Finalment, es donaran recomanacions pràctiques i es farà una pinzellada sobre el dret a la seguretat social i a les prestacions dels que viuen temporalment o permanentment a l’estranger.

Comentaris
Actualmente encara no hi ha comentaris, sigues el primer en fer-ne un!

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Equipaments juvenils amb clau de gènere

El projecte “Equipaments Juvenils en Clau de Gènere” que es lidera des de l’Ajuntament de Mataró, ha estat triat per incorporar-se a la Plataforma ...

Sortir-se de la línea

Inauguració d’exposició

Garantia Juvenil de la Conca realitzarà una xerrada sobre l’auto ocupació als joves de la Comarca

La xerrada motivarà als joves envers l’auto ocupació com una alternativa de qualitat.