2011; any del voluntariat europeu

GLUP'S 2011 Febrer 24
Més de 100 milions d'europeus estan compromesos amb activitats de voluntariat i experiències solidàries per millorar la societat. Europa compta també amb diverses idees, models i tradicions pel que fa al voluntari.
L'any Europeu del Voluntariat s'ha fixat, entre d'altres, els objectius de promoure el voluntariat com a part del foment de participació cívica; impulsar i millorar la qualitat de les organitzacions de voluntariat, recompensar i donar reconeixement a les activitats voluntàries; i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat.

Catalunya compta amb més de 15000 associacions actives, 2500 fundacions i més de 600000 persones voluntàries. El Departament de Governació i Administracions Públiques té la competència de la Generalitat en aquest àmbit. En aquest sentit, el Pla nacional de l'associacionisme i el voluntariat és el document que determina els eixos, les línies estratègiques, objectius i mesures que es portaran a terme des del Govern els propers anys per potenciar la incidència pública i social de l'associacionisme i el voluntariat.

Aquest tipus d'activitat enriqueix la educació no formal de la persona, milloran i adquirin competències pel seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per la seva integració social.

Milions de joves europeus desenvolupen iniciatives voluntàries, especialment durant les vacances d'estiu. Majoritàriament són universitaris i homes d'entre 18 i 30 anys els que dediquen els seus mesos de descans a realitzar tasques en diferents països d'europa.

Aquestes experiències obren la ment, enriqueixen els seus CV i demostren inquietuds i desig de superació. El percentatge més elevat de voluntaris respon a universitaris compromesos amb la societat en la que viuen, que busquen l'intercanvi cultural amb altres països. Aquesta és una manera d'ampliar horitzons i trencar esquemes.

Comentaris
5zZSpq <a href="http://upnzxzvwiaxu.com/">upnzxzvwiaxu</a>, [url=http://aaaowilrkthj.com/]aaaowilrkthj[/url], [link=http://jvjumkeykblc.com/]jvjumkeykblc[/link], http://hxodltckrrgp.com/
xmnrlpzhxc
29/08/2014
Ta3T4M <a href="http://qeojivvbowyi.com/">qeojivvbowyi</a>, [url=http://iyunkursuhxg.com/]iyunkursuhxg[/url], [link=http://jhgvnwvxnula.com/]jhgvnwvxnula[/link], http://obquhllttapw.com/
hqtllu
25/04/2016
m7XOWU <a href="http://mgnkdwlrixyn.com/">mgnkdwlrixyn</a>, [url=http://luarejtirigw.com/]luarejtirigw[/url], [link=http://rugsrmdczeas.com/]rugsrmdczeas[/link], http://wgwpeogzkdwa.com/
jtyijie
28/04/2016

Escriu el teu comentari:

=

Altres notícies

Altres notícies

Per nadal, marxem uns dies de vacances !!

L'Oficina Jove de Calàbria se'n va de vacances del 23 de desembre a l'1 de gener 2020.

OFICINA JOVE DEL MARESME 03 Desembre 2019

Inscripció a les proves específiques d’accés a ensenyaments esportius

Fins a l’11 de desembre, per a 8 esports a diversos nivells.

OFICINA JOVE DEL MARESME 02 Desembre 2019

SALES D'ESTUDI A MATARÓ - GENER 2020

Ja pots consultar els equipaments i horaris disponibles!

OFICINA JOVE DEL MARESME 29 Novembre 2019

Campus tecnològic de Nadal - Xnergic Tecnocampus

Nadal 2019 - Adreçat a joves de 12 a 18 anys

XERRADA: AJUDES I ACCES A L'HABITATGE PÚBLIC

Quins ajuts hi ha? En aquesta xerrada podreu conèixer els ajuts en matèria d’habitatge i com es poden sol·licitar.